Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ζώδια και η μοναξιά

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι σαν ένα ανήμερο θηρίο, που αν το βάλεις σε ένα κλουβί θα λυσσάξει… Θέλει να νιώθει ελεύθερος και όταν τα όρια σε μία σχέση γίνονται στενά, τότε αρχίζει να επαναστατεί και να διεκδικεί την ελευθερία του! Σπάνια αισθάνεται μοναξιά, γι’ αυτό και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να περνά μία μεγάλη περίοδο της ζωής του δίχως ερωτικό σύντροφο! Η βασική αιτία λοιπόν, που επιλέγει να περάσει μία μοναχική περίοδο,
είναι ότι δεν επιθυμεί να έχει καμία είδους δέσμευση, νιώθει πώς δεν έχει την ωριμότητα ή και το κέφι να περιοριστεί, αλλά και να αφοσιωθεί σε έναν σύντροφο. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι ο Κριός, είναι από την φύση του αρκετά ανεξάρτητος!

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος δεν τα πάει καλά με την μοναξιά, θέλει να έχει το αποκούμπι του, τη σχέση του και τη συναισθηματική του ασφάλεια. Τις περιόδους λοιπόν που αποφασίζει να μείνει μόνος του και που δεν τον συγκινεί κάποιο άτομο για να ξεκινήσει μία νέα σχέση, είναι όταν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, δεν βρίσκει κάτι το ουσιαστικό στις νέες γνωριμίες που κάνει, έχει την καρδιά του κλειδωμένη με λουκέτο και προτιμά να είναι μόνος του, πολύ απλά γιατί έχει το πείσμα ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ερωτευτεί, αλλά και την καχυποψία ότι κανείς δεν είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντί του!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος δεν αισθάνεται ποτέ μοναξιά, ακόμα και αν έχει καιρό να κάνει μία σταθερή σχέση! Του αρέσει η συναισθηματική ελευθερία και δεν τα πάει καλά με τις δεσμεύσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει σταθερούς ερωτικούς δεσμούς. Τις περιόδους που αποφασίζει να μην ξεκινήσει μία αποκλειστική σχέση και που προτιμά να είναι μόνος του, είναι όταν δεν έχει βρει ένα άτομο που να τον εκφράζει επικοινωνιακά. Επιπλέον, διανύει μοναχική περίοδο, όταν ο ίδιος αισθάνεται ότι θέλει να αποκτήσει νέες εμπειρίες, να γνωρίσει νέους ανθρώπους, να φλερτάρει και να παίξει, χωρίς να χρειαστεί να δώσει λόγο σε κανέναν!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ένας Καρκίνος ποτέ δεν θα παραδεχτεί ότι του αρέσει η μοναξιά, η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές φορές στην διάρκεια της ζωής του την επιδιώκει, αλλά και την απολαμβάνει. Ο πιο σπουδαίος λόγος για τον οποίο ένας Καρκίνος βιώνει περίοδο μοναξιάς, είναι το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει έναν έρωτα του παρελθόντος. Μπορεί να μείνει και για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του, δίχως ερωτικό ταίρι, απλά γιατί μπορεί να περιμένει την «επιστροφή» μίας σχέσης από τα παλιά, ή πολύ απλά, επειδή η καρδιά του έχει ακόμα συναισθήματα, πίκρα ή και απωθημένα, για έναν έρωτα που πέρασε, αλλά και έληξε άδοξα! Κάθε Καρκίνος θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να βάλει τελεία και παύλα στο παρελθόν του, προκειμένου να ξεπεράσει τη μοναξιά του και να κάνει μία νέα αρχή!

ΛΕΩΝ
Η μοναξιά δεν ταιριάζει στον Λέοντα, ο οποίος ό,τι και να συμβαίνει στην αισθηματική του ζωή, θέλει να είναι ερωτευμένος αλλά και αρεστός! Τις περιόδους που δεν παίζει κάτι στην αισθηματική του ζωή και που επιλέγει να μην διατηρεί μία σχέση, είναι όταν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να βιώσει έντονα συναισθήματα για έναν άνθρωπο. Ένας Λέοντας διώχνει μακριά την μοναξιά, μονάχα όταν είναι ερωτευμένος! Όταν δεν έχει υπάρξει ένα άτομο, το οποίο θα του ξυπνήσει τα δυνατά συναισθήματα του έρωτα και του ενθουσιασμού! Υπάρχουν κάποιες φάσεις στη ζωή του Λέοντα, που θέλει να είναι μόνος του πολύ απλά γιατί επιθυμεί να φλερτάρει και να επιβεβαιωθεί, χωρίς να δεσμευτεί συναισθηματικά! Σε εκείνες τις περιόδους μπορεί να μην διατηρεί σχέση, να είναι μοναχικός και να αρκείται στο φλερτ και στο ερωτικό παιχνίδι, απλά για να ανεβάζει το «εγώ» του!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει ο Παρθένος με την μοναξιά, ίσα-ίσα που την χαίρεται, την απολαμβάνει, αλλά και την επιδιώκει! Μπορεί μέσα του να σκέφτεται και να επιθυμεί να κάνει μία σταθερή σχέση, όμως αν δεν βρει το άτομο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές, προτιμά να είναι μόνος του! Έτσι λοιπόν, ένας Παρθένος περνά περιόδους μοναξιάς, όταν δεν έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο το οποίο να έχει καλές προοπτικές. Επιπλέον, επιδιώκει να είναι μόνος του, όταν οι προτεραιότητες της ζωής του, του επιβάλουν να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα αισθηματικά του. Όταν ένας Παρθένος, έχει βάλει στόχο να διαπρέψει στη δουλειά του και να ανέβει οικονομικά, δεν μπορεί να σκεφτεί τους έρωτες, μέχρι να καταφέρει να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει!

ΖΥΓΟΣ
Όταν βιώνει μοναχική περίοδο ένας Ζυγός, είναι δυστυχισμένος! Δεν μπορεί ούτε στιγμή χωρίς να έχει ένα ερωτικό ενδιαφέρον, έναν σύντροφο ή ένα φλερτ! Σπάνια λοιπόν θα τον δεις να βιώνει μοναχική περίοδο. Είναι ο άνθρωπος που θα συμβιβαστεί με μία σχέση που δεν τον καλύπτει, απλά και μόνο επειδή θέλει με κάτι να ασχολείται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βιώνει μοναξιά… Εξάλλου, πιο μόνος μπορεί να νιώθεις όταν είσαι μαζί με έναν άνθρωπο που δεν σε καλύπτει, παρά από το να μην έχεις κάποια σχέση! Ο Ζυγός λοιπόν, ποτέ του δεν πρόκειται να μείνει δίχως ερωτικό ταίρι, αλλά θα νιώθει μοναξιά, αν δεν έχει βρει τον σύντροφο που θα του δοθεί ολοκληρωτικά και θα του προσφέρει την συναισθηματική σιγουριά και δοτικότητα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Επιδιώκει την μοναξιά και του αρέσει να περνά περιόδους, που στην αισθηματική του ζωή δεν παίζει κάτι. Ο Σκορπιός είναι ή του ύψους ή του βάθους… τη μία θα κάνει απανωτές σχέσεις, την άλλη θα αφοσιωθεί σε έναν μόνιμο ερωτικό δεσμό και στην πορεία θα πάρει την απόφαση να ρίξει αυλαία και να μείνει μόνος του! Ο λόγος που παίρνει την απόφαση να περάσει μοναχική περίοδο, είναι πολύ απλά γιατί κουράστηκε, βαρέθηκε και εξαντλήθηκε από μία αισθηματική σχέση, που πέρασε από τη ζωή του και τον σημάδεψε! Άλλες πάλι φορές, ο Σκορπιός προτιμά να μένει δίχως ερωτικό δεσμό, γιατί θέλει να απολαύσει νέες σεξουαλικές εμπειρίες και ξέρει ότι δεν μπορεί να παραμείνει πιστός! Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν ένας Σκορπιός βιώνει την μοναξιά, είναι συνειδητοποιημένος και είναι επιλογή του, μέχρι να νιώσει και πάλι έτοιμος να δοθεί πλήρως σε μία σχέση!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η μοναξιά είναι μία λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Τοξότη και αυτό συμβαίνει επειδή δεν τον ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι μπορεί να μην έχει μία σχέση! Συναισθηματική μοναξιά δεν θα νιώσει αν δεν έχει στο πλευρό του έναν σύντροφο, γιατί νιώθει ότι καλύπτεται από την παρέα, από τους φίλους, από την οικογένεια ή ακόμα και από τα φλερτ, τα οποία πάντα παίζουν στη ζωή του! Ωστόσο, ο Τοξότης θα επιλέξει να περάσει μία μοναχική περίοδο, όταν θα αισθάνεται ότι μία σχέση μπορεί για την ώρα να του είναι βάρος, όταν επιθυμεί να απολαύσει την εργένικη ζωή του και τις εμπειρίες από εφήμερους έρωτες! Κάποια στιγμή στη ζωή του, ο Τοξότης μπορεί να μείνει μόνος του, απλά γιατί είναι ερωτευμένος με έναν άνθρωποι που η σχέση τους είναι αδιέξοδο και ο ίδιος δεν επιθυμεί να κυνηγήσει κάτι νέο!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν είναι και άσχημο για έναν Αιγόκερω να είναι μόνος του, ίσα-ίσα που η μοναξιά του δίνει την αφορμή να σκεφτεί, να σταθεί και πάλι στα πόδια του, προκειμένου στην συνέχεια να κάνει μία ακόμα καλύτερη επιλογή στα αισθηματικά του! Ο λόγος που θα επιλέξει ένας Αιγόκερως την μοναξιά, είναι η απογοήτευση που πήρε από μία σχέση, στην οποία πόνταρε ότι θα έχει καλή εξέλιξη, όμως τα γεγονότα τον διέψευσαν! Άλλες πάλι στιγμές, είναι τόσο απορροφημένος με την καριέρα του, που δεν έχει το κέφι να ξεκινήσει μία σταθερή σχέση, γιατί το μυαλό του είναι δοσμένο στην καταξίωση. Όταν ένας Αιγόκερως, αποφασίσει να αφήσει πίσω την μοναχικότητά του και να ξεκινήσει μία ουσιαστική σχέση, είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να τηρούνται κάποιες προδιαγραφές, να είναι η ζωή του σε μία σειρά και το άτομο που έχει επιλέξει να είναι μαζί του, να είναι το σωστό! Ειδάλλως, δεν τον ενοχλεί καθόλου να είναι μόνος!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σιγά μην κάτσω να σκάσω, αυτή είναι η άποψη του Υδροχόου όταν βιώνει μία μοναχική περίοδο, δίχως έναν έρωτα να του έχει πάρει τα μυαλά! Ένας Υδροχόος απολαμβάνει στο έπακρο τη μοναξιά του, γιατί πολύ απλά γνωρίζει ότι εντελώς ξαφνικά μπορεί να εισβάλει ένας νέος έρωτας στη ζωή του, που θα του ανατρέψει τα πάντα! Γίνεται κατά συνείδηση μοναχικός τύπος, όταν ξέρει ότι για την ώρα έχει χορτάσει από τις σχέσεις και από την συναισθηματική σταθερότητα και αυτό που επιθυμεί είναι μονάχα να ζήσει ελεύθερος, να φλερτάρει, να βρεθεί με κόσμο και να χαρεί την κοινωνική ζωή! Σε κάθε περίπτωση όμως, η μοναχικότητα δεν κρατά πολύ για έναν Υδροχόο, αφού πρώτος αυτός θα φροντίσει να κάνει την ανατροπή και να τους εκπλήξει όλους με τις επιλογές του, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό!

ΙΧΘΥΣ
Η μοναξιά δεν του αρέσει, δεν του ταιριάζει και την αποφεύγει ο ευαίσθητος και συναισθηματικός Ιχθύς! Δεν κάνει ποτέ την επιλογή να περάσει μία μοναχική περίοδο στην αισθηματική του ζωή, μόνο οι συνθήκες γύρω του θα του επιβάλλουν για ένα διάστημα να είναι μοναχικός! Την περίοδο λοιπόν που θα τον δεις δίχως ερωτικό σύντροφο, είναι όταν στο μυαλό και στην καρδιά του θα έχουν καρφιτσωθεί σκέψεις και συναισθήματα για έναν έρωτα που έχει τελειώσει, αλλά ο ίδιος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα! Ένας Ιχθύς μπορεί να έχει χωρίσει και να είναι μόνος του, όμως ο ίδιος να μην μπορεί να το χωνέψει ότι το Love Story του έχει λάβει τέλος! Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα τον δεις να κλαίγεται, να περιμένει και να ζει με τις ονειροφαντασίες του.www.govastileto.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,