Αρνάκι στη λαδόκολα

ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι ή χεράκι
5-6 σκελίδες σκόρδο
Κομματάκια κεφαλογραβιέρας πικάντικη ή καπνιστό ρεγγάτο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο βούτυρο

1 - 2  λαδόκολες μεγάλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγοράζουμε ένα μπουτάκι ή χεράκι ολόκληρο και του λέμε του χασάπη μας, να μας το χωρίσει σε μερίδες χωρίς να ξεχωρίσει τα κομμάτια.
Τώρα στο σπίτι μας, το πλένουμε και το αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν τα νερά του.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες στο κρέας και βάζουμε στην ίδια τρύπα τυρί και σκόρδο. Κάνουμε αρκετές τρύπες, όσο πιο πολλές τρύπες κάνουμε με την γέμιση , τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε την ρίγανη και την Φυτίνη. ΄Επειτα με τα χέρια μας τρίβουμε το κρέας να πάει παντού. Θέλει καλό τρίψιμο.
Το τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα, και το κάνουμε πακέτο. Μπορεί να χρειαστεί και 2η λαδόκολλα. Ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι του κρέατος.
Το τοποθετούμε στο ταψί μας και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες οπωσδήποτε.
Το σερβίρουμε με την λαδόκολα.

koyzinopagida.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων