Πιταράκια του χειμώνα.

Προετοιμασία 20’, Ψήσιμο 10’
Υλικά (για 6 μερίδες)
250 γρ. σπανάκι (μπορούμε να πάρουμε έτοιμο καθαρισμένο από τα σουπερμάρκετ)
250 γρ. λάπατα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. φλιτζάνι τυρί φέτα χοντροτριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό Διαδικασία
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα και όλα τα αρωματικά και τα στραγγίζουμε.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα λάπατα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το αβγό, το τυρί το μπέικιν, το αλεύρι και 3 κουταλιές της σούπας από το λάδι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.              www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δελτίο" και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα...

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων