Πιταράκια του χειμώνα.

Προετοιμασία 20’, Ψήσιμο 10’
Υλικά (για 6 μερίδες)
250 γρ. σπανάκι (μπορούμε να πάρουμε έτοιμο καθαρισμένο από τα σουπερμάρκετ)
250 γρ. λάπατα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. φλιτζάνι τυρί φέτα χοντροτριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό Διαδικασία
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα και όλα τα αρωματικά και τα στραγγίζουμε.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα λάπατα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το αβγό, το τυρί το μπέικιν, το αλεύρι και 3 κουταλιές της σούπας από το λάδι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.              www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Η Ρωσία αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος: Ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα!

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων