Σπιτικό πεϊνιρλί.Λαχταριστή συνταγή με πλούσια γέμιση

Υλικά για 1 άτομο

  • 1 φύλλο ζύμης για πίτσα
  • λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο
  • 130 γρ. τυρί ένταμ ή έμενταλ
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
  • 1 μικρή πιπεριά σε φέτες
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε ένα ταψί στο κάτω ράφι του φούρνου να πυρώσει.
  2. Απλώνετε τη ζύμη για πίτσα στο πάγκο εργασίας σας και τη κόβετε στη μέση κατά μήκος της μικρής της πλευράς.
  3. Την πιέζετε ελαφρώς στο κέντρο της ώστε να λεπτύνει ελαφρώς και τη γεμίζετε στο κέντρο με όλη τη ποσότητα τυριού ανάλογα με τη γέμιση που επιθυμείτε.
  4. Πιάνετε τσιμπώντας τις δύο άκρες και τις τεντώνετε ώστε να δημιουργήσετε «βαρκούλες» που είναι το κλασικό σχήμα των πεϊνιρλί.
  5. Βουρτσίζετε το τη ζύμη με λίγο βούτυρο, τοποθετείτε τα πεϊνιρλί πάνω στο πυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά περίπου.
  6. Τα βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε φέτες ντομάτας ελαφρώς αλατισμένες, κάπαρη και πασπαλίζετε με ρίγανη.
  7. Ξαναβάζετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και ψήνετε ακόμα 5 λεπτά.
  8. Τα βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα βουρτσίζετε με άλλο λίγο φρέσκο βούτυρο.
  9. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 5-10 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε.                   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δελτίο" και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων