Πάστα φλώρα με λεμόνι

Προετοιμασία 35′ Ψήσιμο περίπου 45′
Υλικά (για 10 – 12 μερίδες)
100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. σπορέλαιο
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 αβγό
100 γρ. χυμός λεμονιού
15 γρ. μπράντι ή κονιάκ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ασπράδι αβγού
400 γρ. μαρμελάδα λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε να λιώσει, όσο γίνεται, η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το αβγό, τον χυμό και το μπράντι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας να απορροφηθεί το αλεύρι. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε μια ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 24 εκ., φροντίζοντας να καλύπτονται και τα τοιχώματα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το ασπράδι και από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη που μας έμεινε κάνουμε ό,τι σχέδια μας αρέσουν και διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε για περίπου 45′                 www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

"Τι να κάνει ένας γιατρός μόνος του στη βάρδια;"... Η τραγική κατάσταση στο Παίδων Αγία Σοφία

Εικαστική περιήγηση στο Αμφιάρειο Ωρωπού, το ονειρομαντείo της αρχαιότητας

Παγγαίο: Σπάνιες οι φυσικές ομορφιές του

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων