Σιροπιαστή μπασμπούσα.Ανατολίτικο γλυκό, παραλλαγή του ραβανί

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια
Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
  • χυμός 1 λεμονιού και λίγο από το ξύσμα του

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 30 x 20 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στο πυρίμαχο ταψί, το στρώνετε με το χέρι και το χαράσσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
  4. Τοποθετείτε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο πιο χαμηλό ράφι, για 1 ώρα.
  5. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 2 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
  2. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη για 5-6 ώρες μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.                                    www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων