Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6 πράγματα που θα συμβούν όταν αρχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας

Το να επιτύχεις ή να αποτύχεις στη ζωή σχεδόν σε οτιδήποτε, σχετίζεται έως ένα μεγάλο βαθμό με το πώς νιώθεις και μέσα σου! Όταν το ‘’μέσα’’ σου προσπαθεί και καταφέρνει να βρίσκεται σε ισορροπία ανεξάρτητα από το πόσο πολύ το επηρεάζουν κάποιοι εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες,
τότε είναι βέβαιο πως έχεις βρει τον τρόπο να πιστεύεις σε εσένα. Εάν ωστόσο ορισμένες φορές νιώθεις το αντίθετο και δυσκολεύεσαι να σε αγαπήσεις: Εδώ θα βρεις 6 αλλαγές που θα συμβούν, μόλις πραγματικά αρχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου!

Θα αυξηθεί η επιμονή σου

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου δεν σημαίνει αυτομάτως πως μπορείς να είσαι και παντοδύναμος. Οι δύσκολες στιγμές είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής και η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα το οποίο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο. Η ουσιαστική διαφορά έγκειται στο να μπορείς παρά τις δυσκολίες, να συνεχίζεις να ζεις τη ζωή όπως σου αξίζει. Αν μη τι άλλο, εκείνος που πιστεύει στον εαυτό του ξέρει πολύ καλά πως στη διαδρομή θα συναντήσει πολλά εμπόδια. Αυτά τα εμπόδια εμφανίζονται στη ζωή είτε για να πάρεις ένα μάθημα είτε για να γίνεις πιο δυνατός. Συνέχισε να προχωράς, λοιπόν, ξεπερνώντας όσα περισσότερα εμπόδια μπορείς. Και θα διαπιστώσεις πως όλα αργά ή γρήγορα θα βρουν τον δρόμο τους. Μαζί και εσύ, γιατί ο επιμένων στη ζωή πάντα νικά!

Θα αρνείσαι να επικρίνεις και να επικρίνεσαι

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως τα αρνητικά σχόλια και ο τοξικός τρόπος σκέψης αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό και τον εσωτερικό κόσμο αυτού που τα ‘’προσφέρει’’ και αυτού που τα ‘’δέχεται’’. Δεν είσαι εσύ υπεύθυνος εάν μονίμως βομβαρδίζεσαι από συμπεριφορές ανθρώπων που στόχο έχουν να σε πληγώσουν και να σε επικρίνουν! Εάν από την άλλη εσύ ο ίδιος ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου επικρίνοντας τους άλλους, αυτομάτως χάνεις και την μοναδική ευκαιρία να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Όταν επιλέξεις να επικεντρωθείς στη δική σου ζωή, στις δικές σου επιλογές αλλά και στις δικές σου προσωπικές ανάγκες τότε απευθείας θα έχεις καταφέρει να οδηγηθείς στον δρόμο της αληθινής ευτυχίας. Εκείνης που θα σε κατανοεί, θα σε σέβεται αλλά και θα σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι!

Η κριτική των άλλων θα μοιάζει ευπρόσδεκτη


Σε ποιόν αλήθεια αρέσει η αρνητική κριτική και η αμφισβήτηση; Μάλλον σε κανέναν. Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό πως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι και εκείνοι που γνωρίζουν πως από οποιαδήποτε αρνητική κριτική, μπορούν να μάθουν. Να προβληματιστούν και να εξελιχθούν, ώστε να γίνουν καλύτεροι. Το να πιστεύεις στον εαυτό σου λοιπόν θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια πιο σταθερή συναισθηματική βάση. Δίχως να αισθάνεσαι πως απειλείσαι από την κριτική των άλλων.


Θα πιστέψουν και όσοι νοιάζεσαι σε εσένα

Το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς νιώθουν και οι άλλοι για εσένα. Εάν πιστεύεις σε εσένα, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να μην πιστέψουν και όλοι οι υπόλοιποι στο πρόσωπό σου.Όσοι σε νοιάζονται πραγματικά θα τους δεις να χαίρονται με την χαρά σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσεις συνοδοιπόρους στη ζωή οι οποίοι με την σειρά τους θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις σε οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένο/η. Αρκεί να πιστέψεις. Σε εσένα!

Θα καταφέρεις να δημιουργήσεις θετικές σκέψεις

Η ενέργεια προσελκύει ενέργεια. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τύχη. Εάν η ενέργεια που εξωτερικεύεις στη ζωή είναι θετική τότε και η ενέργεια που θα εσωτερικεύσεις λίγο αργότερα, δεν έχει παρά να είναι και εκείνη θετική. Εάν επιμένεις να βλέπεις το ποτήρι ‘’μισοάδειο’’, τότε και το ποτήρι θα επιλέξει να μένει ‘’μισοάδειο’’. Εάν όμως αρχίσεις να περιμένεις το καλύτερο από οτιδήποτε βιώνεις καθημερινά, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αρχίσεις να βλέπεις να συμβαίνουν πράγματα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με τις επιθυμίες αλλά και τους στόχους σου.

Η ευτυχία θα έρθει στη ζωή σου

Η ζωή είναι ένα ταξίδι και εσύ είσαι ο καπετάνιος της. Μόλις ξεκινήσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, θα συνειδητοποιήσεις πως παρά τις δυσκολίες, τα κύματα και τις φουρτούνες, θα καταφέρεις εάν επιμείνεις, να οδηγηθείς εκεί που αναζητάς! Όταν αποκτηθεί ο έλεγχος και όταν ο φόβος της αποτυχίας λάβει τέλος, θα διαπιστώσεις πως τα νερά αυτού του ταξιδιού τελικά δεν είναι και τόσο αταξίδευτα. Αλλά μια πρόκληση να ζήσεις τη ζωή όπως επιθυμεί η καρδιά σου, αποκτώντας έτσι απεριόριστες δυνατότητες και ευκαιρίες. Και όσο συνεχίσεις να πιστεύεις σε εσένα και εξακολουθήσεις να το κάνεις με όλη σου την καρδιά, τόσο οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες θα συνεχίσουν με την σειρά τους να αυξάνονται.                  www.govastileto.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Social media: Ενεργοί το 82% των Ελλήνων.Στα 85 λεπτά το καθημερινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Το 82% των Ελλήνων είναι πια ενεργό στα  social media , με το Facebook να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών, οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν 85 λεπτά την ημέρα σερφάροντας στο  διαδίκτυ ο. Αυτά αναφέρει – μεταξύ πολλών άλλων – η τελευταία πανελλαδική... δειγματοληπτική έρευνα “Focus on Tech Life Tips” της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πόσο κόστισε η ταινία με τον Μπαντέρας στο ελληνικό δημόσιο...

Η ξένη παραγωγή με τον Αντόνιο Μπαντέρας, που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, επιδοτήθηκε και αυτή από τον «νόμο Κρέτσου». 

ΔΕΝ βρισκουν νοσηλευτες για το Νοσοκομειο ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Νοσοκομείο Καβάλας νοικιάζει νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική, επειδή έθεσε σε αναστολή τους δικούς του νοσηλευτές.

«Μπουρλότο» με Ελπιδοφόρο...

Σε... απομόνωση μπαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς η επιλογή του να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ. 

Την υψηλότερη τιμή διεθνώς το τυποποιημένο ελληνικό extra ελαιόλαδο

Την εδραιωμένη πεποίθηση ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τις πιο premium εκφράσεις του καθιερωμένου ιταλικού έρχονται να επιβεβαιώσουν τα τελευταία στοιχεία εξαγωγών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), που δείχνουν ότι οι εξαγωγές τυποποιημένου της χώρας εξασφαλίζουν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία μεταξύ των υπόλοιπων ανταγωνιστών της Μεσογείου.

Freelancers: ΕΦΚΑ και Βρούτσης αποκαλύπτουν τον Χατζηδάκη...

Η κοινωνική κατακραυγή για την επιχειρούμενη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που αφορά 115 εργαζόμενους στην efood, καταβαραθρώνει την εταιρεία,

ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοτόπουλο

Υλικά     750 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 8 κομμάτια     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο     3-4 φρέσκες ντομάτες ή ανάλογο χυμό     4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες     1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο + λάδι για τηγάνισμα

Σπιτικό ψωμί με προζύμι...

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Προζύμι      ΥΛΙΚΑ Για περίπου 2,5 lt προζύμι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520 ml νερό εμφιαλωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

5 ευρώ για αγουρέλαια, προπωλήσεις με 4 και ώθηση από σπορέλαια

Αυτά, σε μια παγκόσμια συγκυρία ενισχυμένης ζήτησης κατά την οποία ούτε τα ανταγωνιστικά σπορέλαια μπορούν να δώσουν τελικά τόσο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.

Σε ιδιώτες η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου Ημέρα γεμάτη σημαντικές ειδήσεις ήταν η χθεσινή για τη ΔΕΗ, ΔΕΗ -3,11 % καθώς η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου -που κινήθηκαν εντός στόχων- δημοσιοποίησε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ.