Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Τορτελίνια με σάλτσα μελιτζάνας και κάπαρη

Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια με τυρί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας κάπαρη ψιλή ή χοντρή ψιλοκομμένη
1 μελιτζάνα
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο και 2 κουτ.σούπας βούτυρο για τα τορτελίνια
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Κόβετε την μελιτζάνα σε κύβους και την αλατίζετε. Την αφήνετε 15 λεπτά και μετά την στεγνώνετε από τα υγρά που έβγαλε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε και την μελιτζάνα. Την σοτάρετε κι αυτή για 5 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, την κάπαρη, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ βράζετε τα τορτελίνια. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε, τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με το μπαλσάμικο και το βούτυρο. Τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή:.radicio.com