Μακαρονάδα με σολομό και κρέμα γάλακτος

Υλικά:

2 φιλέτα σολομού καθαρισμένα και χωρίς κόκαλα
200 γραμμ. ζυμαρικά σπαγγέτι
180 ml κρέμα γάλακτος
80 ml λευκό κρασί
2 κλωναράκια άνηθο
1 μεγάλη κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
μια πρέζα τσίλι σε νιφάδες
χυμό 1 λεμονιού
παρμεζάνα για το σερβίρισμα
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε καλά τον σολομό και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε το ψάρι μέχρι να ροδίσει η κάθε μεριά. Γυρνάτε από την άλλη μεριά και βάζετε ένα κλωναράκι άνηθο πάνω σε κάθε φιλέτο.
Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι και περιχύνετε με αυτό τον σολομό.
Μαγειρεύετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και κρατάτε 1 φλ. νερό για αργότερα.
Χαμηλώνετε την φωτιά και τηγανίζετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτετε το σκόρδο.
Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σος. Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να εξατμιστεί το αλκοόλ για να μην έχει πικρή επίγευση.
Στην σος προσθέτετε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το τσίλι και λίγο λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον ρίχνετε μαζί με την σος στα μακαρόνια, ανακατεύετε καλά, γαρνίρετε με λίγο έξτρα άνηθο και σερβίρετε.     www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων