Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 ml γάλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι μέλι
- λίγη κανέλα
- 1 αβγό για την επιφάνεια
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
- 1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
- 4 κρόκους αβγών
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβετε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.
- Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
- Διπλώνετε τα φύλλα και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
- Βάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάτε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε από πάνω.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. www.newsbeast.gr