Υλικά
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
350 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. μέλι
25 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. άπαχο γιαούρτι
1 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
3 φύλλο(α) ζελατίνης
3 ασπράδια αβγών
Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
250 γρ. φράουλες
άχνη ζάχαρη
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 10′-12′. Για να
φτιάξετε την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό.
Σε ένα μπολ ομογενοποιείτε το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το
γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στραγγίζετε με
τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας.
Ανακατεύετε για να διαλυθεί και προσθέτετε την μαρέγκα. Αναδεύετε απαλά
με μια σπάτουλα. Γεμίζετε τη βάση που έχετε ψήσει με την κρέμα και
λειαίνετε με μια σπάτουλα.
Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά. www.govastileto.gr