Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαϊκή Συσπείρωση:Να μειωθεί η τιμή του νερού στη Θήβα

Ένα από τα σοβαρά θέματα που αφορούν το εισόδημα όλων των λαϊκών οικογενειών στη Θήβα είναι τα τσουχτερά τιμολόγια του νερού.
Θέση μας είναι ότι το νερό, ως βασικό κοινωνικό αγαθό, πρέπει να προσφέρεται φθηνό και ποιοτικό με ευθύνη του κράτους.

Η εμπορευματοποίηση του νερού, που υλοποιείται ήδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους περισσότερους Δήμους, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Έτσι, έχουμε καταγγείλει την επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το 2017 ψήφισε Προεδρικό Διάταγμα, με βάση το οποίο η τιμολόγηση του νερού στο μέλλον θα γίνεται πανελλαδικά με ενιαίο και πλήρως ανταποδοτικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι στη Θήβα θα κληθούμε να πληρώσουμε ως «περιβαλλοντικό τέλος» ακόμη και το ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ακατάλληλος για ύδρευση.
Εμείς διεκδικούμε την όσο το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση των δημοτών για τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και την απαλλαγή από αυτά κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι και τα ΑμΕΑ.

Με διάφορες αφορμές, προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των τιμολογίων και την απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων. Η μόνιμη απάντηση της Δημοτικής Αρχής για μείωση του τιμολογίου ήταν ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΘ δεν επιτρέπει τέτοιες σκέψεις.
Γνωρίζουμε όμως ότι τα προηγούμενα έτη μεσολάβησαν τα εξής:

• Η προσαύξηση του 80 % με βάση το Νόμο 1069/1980 έπαψε να είναι υποχρεωτική μετά το 2017, δηλαδή η εκάστοτε Δημοτική Αρχή μπορεί να τη μειώσει ή και να την καταργήσει.

• Η ΔΕΥΑΘ τα προηγούμενα έτη εξόφλησε ένα σημαντικό μέρος των δανειακών υποχρεώσεών της, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα το υπόλοιπο σε μικρότερες δόσεις. Τέλος, η τιμή με την οποία η επιχείρηση αγοράζει το νερό από την ΕΥΔΑΠ μειώθηκε κατά 50% περίπου. Το αποτέλεσμα είναι μία εξοικονόμηση ετήσιων εξόδων της τάξης των 600.000 €.

• Όσον αφορά τα έργα που υλοποιεί η Επιχείρηση, αυτά χρηματοδοτούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα σχετικά Προγράμματα, με συνέπεια αυτή να μην επιβαρύνεται οικονομικά.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Δημοτική Αρχή «νοικοκύρεψε» σαν ένας καλός μάνατζερ τα οικονομικά της ΔΕΥΑΘ, αντιμετωπίζοντας το νερό ως έσοδο και το δικαίωμα σε φτηνό νερό ως έξοδο. Σε μία περίοδο μάλιστα που το μέσο λαϊκό εισόδημα μειώθηκε κατά 40 % ...

Τέτοιους εκλεγμένους δεν έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής. Αντίθετα, έχει κάθε συμφέρον να γεμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με αγωνιστές, οι οποίοι θα στοιχίζονται με την αυτονόητη ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό νερό, σε σύγκρουση με το υπάρχον πλαίσιο.

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,