Υλικά
- 500 γρ. ραβιόλια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- 200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί
- 1 κρόκος αβγού
- 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. πολτός από τρούφα
- αλάτι και πιπέρι
- λίγες λεπτές φέτες από τρούφα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Βράζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.Βήμα 2Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντάς το συνέχεια με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα και μόλις αυτό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει ομοιόμορφο.Βήμα 3Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, το αβγό, την παρμεζάνα, τον πολτό τρούφας και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα ραβιόλια αμέσως με τη σάλτσα και από πάνω ενώ πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγες φέτες από την τρούφα. www.newsbeast.gr