Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο

Υλικά

  • 600 γρ. ριγκατόνι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα
  • 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • 330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό       

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
    Βήμα 3
    Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
    Βήμα 4
    Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.
    Βήμα 5
    Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.
    Βήμα 6
    Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.
    Βήμα 7
    Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
    Βήμα 8
    Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση.   www.newsbeast.gr