Υλικά
- 600 γρ. ριγκατόνι
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 600 ml γάλα
- 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 300 γρ. τόνο σε νερό στραγγισμένο
- 330 γρ. γλυκό καλαμπόκι στραγγισμένο
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βήμα 2Βραστέ τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.Βήμα 3Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.Βήμα 4Προσθέστε σταδιακά το γάλα για να φτιάξετε μία παχύρρευστη, λευκή σάλτσα.Βήμα 5Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τσένταρ, κρατώντας λίγο στην άκρη.Βήμα 6Σουρώστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στη σάλτσα και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι.Βήμα 7Ανακατέψτε και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.Βήμα 8Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να πάρει μια χρυσαφένια απόχρωση. www.newsbeast.gr