Τυρόπιτα σουφλέ

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 300 γρ γραβιέρα
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 ml γάλα
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη και δυόσμο             

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Βουτυρώστε ελαφρώς ένα πυρέξ και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Τοποθετήστε ένα ένα τα φύλλα διπλωμένα στη μέση στο πυρέξ αλείφοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
    Βήμα 3
    Ανακατέψτε τα τυριά σε ένα μπολ, προαιρετικά προσθέστε το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη και σκορπίστε λίγο από το μείγμα πάνω από κάθε φύλλο.
    Βήμα 4
    Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα και περιχύστε το μείγμα πάνω στην πίτα.
    Βήμα 5
    Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.                     www.newsbeast.gr