«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων επηρέασαν σημαντικά και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι οποίες έχουν «εκτοξευθεί» ήδη από 18% έως 24% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά, ο ναύλος για μια τετράκλινη καμπίνα με επιστροφή στη Ρόδο -μαζί με αυτοκίνητο- ανέρχεται στα 990 ευρώ, ενώ πέρσι η ίδια διαδρομή για τον ίδιο αριθμό ατόμων κόστιζε 785 ευρώ.

Μάλιστα, ακόμα και για τους κοντινούς προορισμούς όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πιο ακριβό από όλα, το νησί των Σπετσών με τέσσερα εισιτήρια με επιστροφή να κοστίζουν φέτος 400 ευρώ από 315 που κόστιζαν το 2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Παράλληλα, περίπου 65 ευρώ πάνω τα εισιτήρια για Ύδρα, με μια οικογένεια να πληρώνει από 231 ευρώ, 296 φέτος, ενώ πιο οικονομική είναι η Αίγινα με το flying dolphin των 40 λεπτών να κοστίζει 140 ευρώ με επιστροφή, ενώ ακόμα πιο οικονομικό είναι το πλοίο της γραμμής, με τέσσερα άτομα να χρειάζονται φέτος 84 ευρώ από 64 που κόστιζε πέρυσι ο ναύλος με επιστροφή για Αίγινα.

Αν κάποιος προτιμά το βόρειο Αιγαίο και θέλει να επισκεφθεί με τα παιδιά του νησιά όπως η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ικαρία ή η Λήμνος, θα πρέπει να πληρώσει από 550 έως 900 ευρώ μαζί με το αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου 150 με 200 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρσι.

 Ενδεικτικά, αν μια οικογένεια κλείσει σήμερα μια 4κλινη καμπίνα για Χίο με επιστροφή μαζί με αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να πληρώσει 818 ευρω. Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος του ναύλου, δηλαδή αν θα κλείσετε κατάστρωμα, κάθισμα ή καμπίνα, την περίοδο που θα κλείσετε τα εισιτήρια, ενώ αν διαθέτετε κάρτα μιλιών μπορείτε να έχετε έκπτωση έως και 30%.  www.ethnos.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων