Υλικά
- 1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλα κοντά ζυμαρικά
- 220 γρ. φέτα
- 400 γρ. ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κ. γλ. χοντροτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Βήμα 2Σε ένα ταψί ανακατέψτε τα ντοματίνια με το σκόρδο και 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το τετράγωνο κομμάτι φέτας στο κέντρο, μετακινώντας τα ντοματίνια ώστε το τυρί να κάθεται στον πάτο του ταψιού.Βήμα 3Περιχύστε τη φέτα με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.Βήμα 4Ψήστε μέχρι οι φλούδες από τα ντοματίνια να αρχίσουν να σχίζονται και το σκόρδο να έχει μαλακώσει, 30- 40 λεπτά.Βήμα 5Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.Βήμα 6Ανακατέψτε το μείγμα φέτας, πιέζοντας ελαφρά τα ντοματίνια, μέχρι να ενωθούν καλά με τη φέτα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε αρκετό από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή.Βήμα 7Πασπαλίστε με βασιλικό και απολαύστε. www.newsbeast.gr