Νηστεία με το ζόρι για στρατιώτες και "καμπάνες" για τον καφέ

Νηστεία με το ζόρι και “καμπάνες” για το καφεδάκι καταγγέλουν
στρατιώτες που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Ν.Φώκαιας. Σε επιστολή που έστειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων υποστηρίζουν ότι υποχρεώνονται να πληρώνουν το φαγητό τους από τη λέσχη των ΚΑΑΥ.

Όλη η καταγγελία:

 
«Είμαστε φαντάροι στα ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ και αυτό το διάστημα συνεχίζουμε και διανύουμε την περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής αν και πλέον κοντεύει ο Ιούλιος μήνας, αφού κατόπιν απόφασης του διοικητή όποτε έχει πίτσα όπως την Κυριακή προχτές, θα έχει αρακά αντί για πίτσα και όποτε έχει κρέας όπως τη Δευτέρα το βράδυ θα έχει ρύζι βραστά νηστίσιμο.
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι αν δεν μας αρέσει το φαγητό είτε είναι βάση του προγράμματος είτε είναι αυθαίρετο θα μπορούμε να παραγγέλνουμε φαγητό στη λέσχη των ΚΑΑΥ που θα το πληρώνουμε κανονικά. Μέχρι σήμερα πληρώναμε μόνο το νερό τώρα πλέον και το φαγητό.
Τις τελευταίες μέρες παρά την εξαντλητική ολοήμερη απασχόληση και εργασία μας εκεί, έχει δοθεί διαταγή από τον ίδιο το διοικητή στους υπευθύνους να μην καθόμαστε πουθενά , να μην καπνίζουμε και να μην πίνουμε καφέ και ότι όποιον δει, θα τον καμπανιάζει με φυλακή.
Ήδη έχουμε φτάσει τις 3 αναβολές άλλων φαντάρων, είμαστε νηστικοί -αφού ο διοικητής με απόφαση του διατάζει πρόγραμμα νηστείας- και καλούμαστε να πληρώνουμε το φαγητό μας, αφού επίτηδες γίνεται αλλαγή στο πρόγραμμα αυθαίρετα για να γεμίζει το ταμείο της λέσχης και το νερό όπως πληρώναμε μέχρι σήμερα.
Άραγε ποιός τρώει την πίτσα και το κρέας, το γλυκό που δεν τρώμε;
Είμαστε στην εποχή του ροδάκινου και της φράουλας και συνεχίζουμε και τρώμε τα μήλα του χειμώνα.
Σε ερωτήσεις των υπευθύνων η απάντηση είναι ότι άσχετα με το τι γράφει το πρόγραμμα ο Ταξίαρχος και ο Στρατηγός έχουν πει να τρώμε ότι φτιάχνουν εκεί.
Ας κάνει κάποιος κάτι γιατί η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και εμείς νηστικοί κουρασμένοι, καταπιεσμένοι και όρθιοι όλη μέρα.
Παρόλα αυτά σε τελευταία του επίσκεψη, ο Ταξίαρχος που δείχνει μεγάλη κατανόηση, έχει πει να κοιτάμε το πρόγραμμα και να ζητάμε ότι γράφει, που σημαίνει ότι αποκλείεται να είπε να τρώμε ότι άσχετο μαγειρεύουν.
Μήπως θα πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος από τους αρμόδιους να δούνε που πηγαίνουν τα χρήματα για τα γλυκά, το κρέας, την πίτσα και όσα άλλα δεν τρώμε;
Γιατί να τρώμε αρακά αντί για πίτσα και ρύζι αντί για κρέας όπως γράφει το πρόγραμμα που υπάρχει;" http://www.onalert.gr