Daily Mail: Οι Έλληνες ασθενείς πεθαίνουν για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Οδοιπορικό του απεσταλμένου της βρετανικής εφημερίδας στα δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών και του Πειραιά - Η έξοδος από το ευρώ η μόνη λύση, σύμφωνα με το βρετανικό tabloid.
Την τραγική κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και την πλήρη κατάρρευση στον τομέα της περίθαλψης περιγράφει
σε εκτενές της ρεπορτάζ από την Αθήνα το βρετανικό tabloid Daily Mail, υποστηρίζοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η μοναδική λύση, για να βγει η χώρα από τη διαρκή δυστυχία της.   
Ο Ίαν Μπιρέλι, απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα επισκέφθηκε μερικά δημόσια νοσοκομεία και κατέγραψε τραγικές εικόνες, οι οποίες -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι αποτέλεσμα της  σκληρής λιτότητας και της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης να βρει μια βιώσιμη λύση. 

«Πριν από την κρίση, το ελληνικό σύστημα δημόσιας υγείας ήταν ένα από τα χειρότερα στον κόσμο. Κακοδιαχείριση, διαφορά, όπως σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου, και όμως  είχε άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, που επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Νίκαια και τον Πειραιά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει ένα κάποτε υπερήφανο έθνος να καταστρέφεται μέρα με τη μέρα. 

«Υπάρχουν αναφορές για πτώση κατά τρία έτη του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για κάτι μοναδικό στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα, που φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες ασθενών, τις οποίες χαρακτηρίζει «μακάβριες».  

«Σε κάθε νοσοκομείο της Αθήνας, κάθε ιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε οδηγός ασθενοφόρου έχει να διηγηθεί μια θλιβερή ιστορία» αναφέρει ο κ. Μπιρέλι., ο οποίος υποστηρίζει πως την ώρα που αρκετοί υποστηρίζουν πως η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και να εφαρμόσει περισσότερη λιτότητα, η νέα ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται τελείως ανίκανη να επιλύσει την κρίση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα. 
Πηγή:  protothema.gr