Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Daily Mail: Οι Έλληνες ασθενείς πεθαίνουν για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Οδοιπορικό του απεσταλμένου της βρετανικής εφημερίδας στα δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών και του Πειραιά - Η έξοδος από το ευρώ η μόνη λύση, σύμφωνα με το βρετανικό tabloid.
Την τραγική κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και την πλήρη κατάρρευση στον τομέα της περίθαλψης περιγράφει
σε εκτενές της ρεπορτάζ από την Αθήνα το βρετανικό tabloid Daily Mail, υποστηρίζοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η μοναδική λύση, για να βγει η χώρα από τη διαρκή δυστυχία της.   
Ο Ίαν Μπιρέλι, απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα επισκέφθηκε μερικά δημόσια νοσοκομεία και κατέγραψε τραγικές εικόνες, οι οποίες -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι αποτέλεσμα της  σκληρής λιτότητας και της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης να βρει μια βιώσιμη λύση. 

«Πριν από την κρίση, το ελληνικό σύστημα δημόσιας υγείας ήταν ένα από τα χειρότερα στον κόσμο. Κακοδιαχείριση, διαφορά, όπως σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου, και όμως  είχε άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, που επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Νίκαια και τον Πειραιά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει ένα κάποτε υπερήφανο έθνος να καταστρέφεται μέρα με τη μέρα. 

«Υπάρχουν αναφορές για πτώση κατά τρία έτη του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για κάτι μοναδικό στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα, που φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες ασθενών, τις οποίες χαρακτηρίζει «μακάβριες».  

«Σε κάθε νοσοκομείο της Αθήνας, κάθε ιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε οδηγός ασθενοφόρου έχει να διηγηθεί μια θλιβερή ιστορία» αναφέρει ο κ. Μπιρέλι., ο οποίος υποστηρίζει πως την ώρα που αρκετοί υποστηρίζουν πως η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και να εφαρμόσει περισσότερη λιτότητα, η νέα ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται τελείως ανίκανη να επιλύσει την κρίση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα. 
Πηγή:  protothema.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.