Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τολμήσετε να κάνετε πίσω»

"Μην τολμήσετε να κάνετε πίσω", προειδοποιεί την κυβέρνηση η
Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις, που εξελίσσονται σήμερα με τις Βρυξέλλες, και να προχωρήσει σήμερα σε μαζικές εθνικοποιήσεις τραπεζών, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, βιομηχανικών ομίλων τροφίμων και φαρμάκων, ιδιωτικών μονάδων υγείας και "απαλλοτρίωση" του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας των Μοναστηριών.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:
"Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών για να προστατευτούν οι καταθέσεις μικρών και μεσαίων αποταμιευτών, με μεθόδους διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου που μπορεί να εξασφαλίσει μόνο η αποφασιστική συμμετοχή σε ανακλητές διοικήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και των τραπεζοϋπαλλήλων και των μαζικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων .
Η σύνδεση των τραπεζών με το (σύμφωνα με τα πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής «παράνομο») κρατικό χρέος επιβάλει τη μονομερή διαγραφή του, σαν απαραίτητο μέσο για την άμεση εξυγίανση τους.
Η εξάρτηση των μεγαλύτερων κατά κλάδο και δραστηριότητα επιχειρήσεων της χώρας από τις τράπεζες και η διαπλοκή τους με αυτές, επιβάλει την άμεση έναρξη ενός πλάνου εθνικοποίησής τους με εργατικό έλεγχο,ως το μόνο μέσο για να θωρακιστούν οι θέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων σε αυτές και να προστατευτεί ο σκελετός της οικονομίας από τα συντριπτικά χτυπήματα που απειλεί να του επιφέρει η τρομοκρατική επίθεση του «μαύρου μετώπου» τρόικας – ολιγαρχίας.
Τις επόμενες μέρες μια σειρά επιχειρήσεων θα επικαλεστούν πραγματικά ή υποτιθέμενα κωλύματα για την κανονική πληρωμή μισθών. Πρέπει με τον συντομότερο δυνατό τρόμο να θεσμοθετηθεί τώρα ο εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις για να αποκαλυφθεί η πραγματική τους κατάσταση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που αποκαλύπτεται ότι επικαλούνται ψευδή στοιχεία, εμπλέκονται σε απάτες, σε φοροδιαφυγή ή εισφοροδιαφυγή θα πρέπει να εθνικοποιούνται –κρατικοποιούνται άμεσα.
Οι συντάξεις και τα επιδόματα στις συνθήκες αυτού του ανελέητου πολέμου δεν είναι εξασφαλισμένα και οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι επιδομάτων στοιβάζονται στις ουρές για μερικές δεκάδες ευρώ, χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν εισοδήματα την επόμενη βδομάδα. Επίσης αναπόφευκτα, τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται ελλείψεις στα νοσοκομεία και το κρατικό σύστημα Υγείας. Για να βρεθούν τώρα οι αναγκαίοι πόροι για να καταβληθούν στο ακέραιο συντάξεις και επιδόματα και να εξασφαλιστούν χρήματα για την Υγεία θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα ειδική βαριά εισφορά έκτακτης ανάγκης στα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες και να απαλλοτριωθεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας και των Μοναστηριών, αλλά και οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας.
Για να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα απαιτείται άμεση εθνικοποίηση των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων τροφίμων και φαρμάκων με εργατικό έλεγχο, καθώς και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ την ώρα που αυτοί οι καπιταλιστικοί θεσμοί – μηχανισμοί και όλες οι ευρωπαϊκές αστικές κυβερνήσεις από κοινού έχουν κηρύξει τον οικονομικό πόλεμο στον ελληνικό εργαζόμενο λαό είναι αδύνατη και κάθε μέρα που περνά θα αποδεικνύεται όλο και πιο επιζήμια. Χρειάζεται τώρα ένα σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα για την ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας από τους εκβιαστές της ΕΚΤ και η έξοδος από την καπιταλιστική συμμαχία συλλογικής εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών λαών, δηλαδή την ΕΕ, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους για μια νέα προοπτική ενοποίησης χωρίς τους ευρωπαίους καπιταλιστές και τον καπιταλισμό, σε μια αληθινά ισότιμη, σοσιαλιστική βάση. Το σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα θα πρέπει αυτονόητα να προβλέπει την πληρωμή όλων των εκκρεμούντων και των έκτακτων φόρων από τους πλούσιους και τους καπιταλιστές σε ευρώ, για τη δημιουργία ενός αναγκαίου συναλλαγματικού αποθεματικού για εισαγωγές και αυτονόητα να συνοδεύεται από τη μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους, που αν δεν επιβληθεί, το χρέος με το νέο νόμισμα θα πολλαπλασιαστεί".
protothema

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Social media: Ενεργοί το 82% των Ελλήνων.Στα 85 λεπτά το καθημερινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Το 82% των Ελλήνων είναι πια ενεργό στα  social media , με το Facebook να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών, οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν 85 λεπτά την ημέρα σερφάροντας στο  διαδίκτυ ο. Αυτά αναφέρει – μεταξύ πολλών άλλων – η τελευταία πανελλαδική... δειγματοληπτική έρευνα “Focus on Tech Life Tips” της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πόσο κόστισε η ταινία με τον Μπαντέρας στο ελληνικό δημόσιο...

Η ξένη παραγωγή με τον Αντόνιο Μπαντέρας, που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, επιδοτήθηκε και αυτή από τον «νόμο Κρέτσου». 

«Μπουρλότο» με Ελπιδοφόρο...

Σε... απομόνωση μπαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς η επιλογή του να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ. 

Freelancers: ΕΦΚΑ και Βρούτσης αποκαλύπτουν τον Χατζηδάκη...

Η κοινωνική κατακραυγή για την επιχειρούμενη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που αφορά 115 εργαζόμενους στην efood, καταβαραθρώνει την εταιρεία,

ΔΕΝ βρισκουν νοσηλευτες για το Νοσοκομειο ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Νοσοκομείο Καβάλας νοικιάζει νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική, επειδή έθεσε σε αναστολή τους δικούς του νοσηλευτές.

Σπιτικό ψωμί με προζύμι...

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Προζύμι      ΥΛΙΚΑ Για περίπου 2,5 lt προζύμι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520 ml νερό εμφιαλωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ιδιώτες η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου Ημέρα γεμάτη σημαντικές ειδήσεις ήταν η χθεσινή για τη ΔΕΗ, ΔΕΗ -3,11 % καθώς η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου -που κινήθηκαν εντός στόχων- δημοσιοποίησε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Την υψηλότερη τιμή διεθνώς το τυποποιημένο ελληνικό extra ελαιόλαδο

Την εδραιωμένη πεποίθηση ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τις πιο premium εκφράσεις του καθιερωμένου ιταλικού έρχονται να επιβεβαιώσουν τα τελευταία στοιχεία εξαγωγών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), που δείχνουν ότι οι εξαγωγές τυποποιημένου της χώρας εξασφαλίζουν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία μεταξύ των υπόλοιπων ανταγωνιστών της Μεσογείου.

5 ευρώ για αγουρέλαια, προπωλήσεις με 4 και ώθηση από σπορέλαια

Αυτά, σε μια παγκόσμια συγκυρία ενισχυμένης ζήτησης κατά την οποία ούτε τα ανταγωνιστικά σπορέλαια μπορούν να δώσουν τελικά τόσο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.

ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοτόπουλο

Υλικά     750 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 8 κομμάτια     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο     3-4 φρέσκες ντομάτες ή ανάλογο χυμό     4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες     1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο + λάδι για τηγάνισμα