Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τολμήσετε να κάνετε πίσω»

"Μην τολμήσετε να κάνετε πίσω", προειδοποιεί την κυβέρνηση η
Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις, που εξελίσσονται σήμερα με τις Βρυξέλλες, και να προχωρήσει σήμερα σε μαζικές εθνικοποιήσεις τραπεζών, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, βιομηχανικών ομίλων τροφίμων και φαρμάκων, ιδιωτικών μονάδων υγείας και "απαλλοτρίωση" του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας των Μοναστηριών.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:
"Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών για να προστατευτούν οι καταθέσεις μικρών και μεσαίων αποταμιευτών, με μεθόδους διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου που μπορεί να εξασφαλίσει μόνο η αποφασιστική συμμετοχή σε ανακλητές διοικήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και των τραπεζοϋπαλλήλων και των μαζικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων .
Η σύνδεση των τραπεζών με το (σύμφωνα με τα πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής «παράνομο») κρατικό χρέος επιβάλει τη μονομερή διαγραφή του, σαν απαραίτητο μέσο για την άμεση εξυγίανση τους.
Η εξάρτηση των μεγαλύτερων κατά κλάδο και δραστηριότητα επιχειρήσεων της χώρας από τις τράπεζες και η διαπλοκή τους με αυτές, επιβάλει την άμεση έναρξη ενός πλάνου εθνικοποίησής τους με εργατικό έλεγχο,ως το μόνο μέσο για να θωρακιστούν οι θέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων σε αυτές και να προστατευτεί ο σκελετός της οικονομίας από τα συντριπτικά χτυπήματα που απειλεί να του επιφέρει η τρομοκρατική επίθεση του «μαύρου μετώπου» τρόικας – ολιγαρχίας.
Τις επόμενες μέρες μια σειρά επιχειρήσεων θα επικαλεστούν πραγματικά ή υποτιθέμενα κωλύματα για την κανονική πληρωμή μισθών. Πρέπει με τον συντομότερο δυνατό τρόμο να θεσμοθετηθεί τώρα ο εργατικός έλεγχος στις επιχειρήσεις για να αποκαλυφθεί η πραγματική τους κατάσταση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που αποκαλύπτεται ότι επικαλούνται ψευδή στοιχεία, εμπλέκονται σε απάτες, σε φοροδιαφυγή ή εισφοροδιαφυγή θα πρέπει να εθνικοποιούνται –κρατικοποιούνται άμεσα.
Οι συντάξεις και τα επιδόματα στις συνθήκες αυτού του ανελέητου πολέμου δεν είναι εξασφαλισμένα και οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι επιδομάτων στοιβάζονται στις ουρές για μερικές δεκάδες ευρώ, χωρίς να γνωρίζουν αν θα έχουν εισοδήματα την επόμενη βδομάδα. Επίσης αναπόφευκτα, τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται ελλείψεις στα νοσοκομεία και το κρατικό σύστημα Υγείας. Για να βρεθούν τώρα οι αναγκαίοι πόροι για να καταβληθούν στο ακέραιο συντάξεις και επιδόματα και να εξασφαλιστούν χρήματα για την Υγεία θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα ειδική βαριά εισφορά έκτακτης ανάγκης στα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες και να απαλλοτριωθεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας και των Μοναστηριών, αλλά και οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας.
Για να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε τρόφιμα και φάρμακα απαιτείται άμεση εθνικοποίηση των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων τροφίμων και φαρμάκων με εργατικό έλεγχο, καθώς και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ την ώρα που αυτοί οι καπιταλιστικοί θεσμοί – μηχανισμοί και όλες οι ευρωπαϊκές αστικές κυβερνήσεις από κοινού έχουν κηρύξει τον οικονομικό πόλεμο στον ελληνικό εργαζόμενο λαό είναι αδύνατη και κάθε μέρα που περνά θα αποδεικνύεται όλο και πιο επιζήμια. Χρειάζεται τώρα ένα σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα για την ανάκτηση της νομισματικής ανεξαρτησίας από τους εκβιαστές της ΕΚΤ και η έξοδος από την καπιταλιστική συμμαχία συλλογικής εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών λαών, δηλαδή την ΕΕ, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους για μια νέα προοπτική ενοποίησης χωρίς τους ευρωπαίους καπιταλιστές και τον καπιταλισμό, σε μια αληθινά ισότιμη, σοσιαλιστική βάση. Το σχέδιο μετάβασης σε εθνικό νόμισμα θα πρέπει αυτονόητα να προβλέπει την πληρωμή όλων των εκκρεμούντων και των έκτακτων φόρων από τους πλούσιους και τους καπιταλιστές σε ευρώ, για τη δημιουργία ενός αναγκαίου συναλλαγματικού αποθεματικού για εισαγωγές και αυτονόητα να συνοδεύεται από τη μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους, που αν δεν επιβληθεί, το χρέος με το νέο νόμισμα θα πολλαπλασιαστεί".
protothema

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Μήλα τους για το πώς θα βγάλουν τον χειμώνα...

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων