Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Για όσους δεν έχουν παγωτομηχανή και τους φαίνεται κουραστικό το ενδιάμεσο χτύπημα του παγωτού προκειμένου να μην κάνει κρυσταλλάκια πριν παγώσει ,η συγκεκριμένη συνταγή παγωτού είναι η
καλύτερη λυση. Ειναι ένα παγωτό νοστιμο,με εξαιρετική ύφη το οποίο δε χρειάζεται χτύπημα στο ενδιάμεσο και το κυριότερο ετοιμάζεται σε 5 λεπτα. Αξιζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά για το παγωτό
1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Καραμελώμενα αμύγδαλα
Φρουτακια γλασε
Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να χτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια (αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).

Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
 be2news.gr