Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 - 2 κουταλιές της σούπας τσιμένι
4 φέτες ψωμί βουτηγμένο σε κόκκινο κρασί
1 αβγό

Αλάτι πιπέρι

Για την σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πολύ λίγη κανέλα τριμμένη, μια τσιμπιά
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία
Στίβουμε το ψωμί απο το κρασί και ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά , πλάθουμε σουτζουκάκια και τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 10 λεπτά απο την μια πλευρά και 10 απο την άλλη.

Για την σάλτσα
Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε την κανέλα και σιγοβράζουμε. Μετά απο 10 λεπτά μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα και σιγοβράζουμε περίπου άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με χιονάτο ρυζάκι.

Καλή Ορεξη!

eri-captaincook.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Σπιτικό προφιτερόλ

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων