Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 - 2 κουταλιές της σούπας τσιμένι
4 φέτες ψωμί βουτηγμένο σε κόκκινο κρασί
1 αβγό

Αλάτι πιπέρι

Για την σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πολύ λίγη κανέλα τριμμένη, μια τσιμπιά
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία
Στίβουμε το ψωμί απο το κρασί και ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά , πλάθουμε σουτζουκάκια και τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 10 λεπτά απο την μια πλευρά και 10 απο την άλλη.

Για την σάλτσα
Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε την κανέλα και σιγοβράζουμε. Μετά απο 10 λεπτά μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα και σιγοβράζουμε περίπου άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με χιονάτο ρυζάκι.

Καλή Ορεξη!

eri-captaincook.blogspot.gr