Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 - 2 κουταλιές της σούπας τσιμένι
4 φέτες ψωμί βουτηγμένο σε κόκκινο κρασί
1 αβγό

Αλάτι πιπέρι

Για την σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πολύ λίγη κανέλα τριμμένη, μια τσιμπιά
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία
Στίβουμε το ψωμί απο το κρασί και ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά , πλάθουμε σουτζουκάκια και τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 10 λεπτά απο την μια πλευρά και 10 απο την άλλη.

Για την σάλτσα
Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε την κανέλα και σιγοβράζουμε. Μετά απο 10 λεπτά μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα και σιγοβράζουμε περίπου άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με χιονάτο ρυζάκι.

Καλή Ορεξη!

eri-captaincook.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων