ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ «Παράθυρο» Κατρούγκαλου για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Οι μισθοί δεν θα μειωθούν και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ
ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα υπάρξει προσπάθεια απομόνωσης του ΔΝΤ.
Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται, αλλά έρχονται μέτρα που θα ενισχύσουν όσους το έχασαν».
Σε σχετική ερώτηση για την επερχόμενη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το ΔΝΤ θα απομονωθεί ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού. Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «το μόνο θέμα που θα μπει σε διαπραγμάτευση είναι ο μηχανισμός χορήγησης των μισθών». Ο κ. Κατρούγκαλος είπε επίσης πως «δεν είναι δουλειά του κράτους να αποφασίζει για τους μισθούς».
Ο υπουργός Εργασίας είπε τέλος πως στον κ. Μοσκοβισί είχε αναφέρει πως η ρήξη με το ΔΝΤ είναι διαρκής και οι ομαδικές απολύσεις δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα. Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως σημείωσε «θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τις απολύσεις».
Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Μοσκοβισί όσο και η αρμόδια Επίτροπος Εργασίας Μαριάν Τίσεν, με πρόσφατες δηλώσεις τους, καλούν την Αθήνα να εφαρμόσει πλήρως την κοινοτική οδηγία στις ομαδικές απολύσεις και ουσιαστικά να μην μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση και υπουργός να παρεμβαίνει όταν μια επιχείρηση προβαίνει σε μαζικές απολύσεις.
Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης με νόημα πως «εμείς κώδικα Πινοσέτ δεν θα βάλουμε στα εργασιακά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υποχώρηση».http://www.imerisia.gr/