Πανακότα με κρόκο Κοζάνης

Υλικά για 8 άτομα

  • Μισό λίτρο γάλα
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
  • 1 κουταλιά του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης μουλιασμένες σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
  2. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
  4. Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή.
  5. Σερβίρετε με μαρμελάδα της επιλογής σας. http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων