Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δροσιστική τάρτα με φράουλες

Υλικά

500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κ.σ γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
300 γρ. γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε τέλος το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Δεν ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη. Κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, τα ισώνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας και καλύπτουμε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή. Τρυπάμε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με μεμβράνη ρίχνουμε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το λοβό της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη.
Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα των αβγών στο γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Για να σερβίρουμε, αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα. Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρουμε με τις φράουλες, ολόκληρες ή κομμένες κομμάτια. http://www.govastileto.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Social media: Ενεργοί το 82% των Ελλήνων.Στα 85 λεπτά το καθημερινό σερφάρισμα στο διαδίκτυο

Το 82% των Ελλήνων είναι πια ενεργό στα  social media , με το Facebook να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών, οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν 85 λεπτά την ημέρα σερφάροντας στο  διαδίκτυ ο. Αυτά αναφέρει – μεταξύ πολλών άλλων – η τελευταία πανελλαδική... δειγματοληπτική έρευνα “Focus on Tech Life Tips” της εταιρείας Focus Bari για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πόσο κόστισε η ταινία με τον Μπαντέρας στο ελληνικό δημόσιο...

Η ξένη παραγωγή με τον Αντόνιο Μπαντέρας, που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, επιδοτήθηκε και αυτή από τον «νόμο Κρέτσου». 

«Μπουρλότο» με Ελπιδοφόρο...

Σε... απομόνωση μπαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς η επιλογή του να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Κατεχόμενων Ερσίν Τατάρ. 

ΔΕΝ βρισκουν νοσηλευτες για το Νοσοκομειο ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Νοσοκομείο Καβάλας νοικιάζει νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική, επειδή έθεσε σε αναστολή τους δικούς του νοσηλευτές.

Freelancers: ΕΦΚΑ και Βρούτσης αποκαλύπτουν τον Χατζηδάκη...

Η κοινωνική κατακραυγή για την επιχειρούμενη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που αφορά 115 εργαζόμενους στην efood, καταβαραθρώνει την εταιρεία,

ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοτόπουλο

Υλικά     750 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 8 κομμάτια     1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο     3-4 φρέσκες ντομάτες ή ανάλογο χυμό     4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες     1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο + λάδι για τηγάνισμα

Την υψηλότερη τιμή διεθνώς το τυποποιημένο ελληνικό extra ελαιόλαδο

Την εδραιωμένη πεποίθηση ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τις πιο premium εκφράσεις του καθιερωμένου ιταλικού έρχονται να επιβεβαιώσουν τα τελευταία στοιχεία εξαγωγών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), που δείχνουν ότι οι εξαγωγές τυποποιημένου της χώρας εξασφαλίζουν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία μεταξύ των υπόλοιπων ανταγωνιστών της Μεσογείου.

Σπιτικό ψωμί με προζύμι...

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Προζύμι      ΥΛΙΚΑ Για περίπου 2,5 lt προζύμι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520 ml νερό εμφιαλωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ιδιώτες η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου Ημέρα γεμάτη σημαντικές ειδήσεις ήταν η χθεσινή για τη ΔΕΗ, ΔΕΗ -3,11 % καθώς η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου -που κινήθηκαν εντός στόχων- δημοσιοποίησε την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ.

5 ευρώ για αγουρέλαια, προπωλήσεις με 4 και ώθηση από σπορέλαια

Αυτά, σε μια παγκόσμια συγκυρία ενισχυμένης ζήτησης κατά την οποία ούτε τα ανταγωνιστικά σπορέλαια μπορούν να δώσουν τελικά τόσο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.