Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Μοσχάρι στη γάστρα με πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 15 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 μικρά πορτοκάλια
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε το κρέας.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε όλες τις πλευρές.
  4. Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το εξωτερικό τους μέρος.
  5. Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτουμε το χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
  6. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  7. Σερβίροντας γαρνίρουμε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.http://www.newsbeast.gr/