Μοσχάρι στη γάστρα με πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε φέτες
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 15 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 μικρά πορτοκάλια
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε το κρέας.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε όλες τις πλευρές.
  4. Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το εξωτερικό τους μέρος.
  5. Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτουμε το χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
  6. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  7. Σερβίροντας γαρνίρουμε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.http://www.newsbeast.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων