Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Από την Ιταλική κουζίνα, έχουμε αυτή την συνταγή για ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα. Εύκολη και νόστιμη.
Υλικά
• 10. γρ. ξερά μανιτάρια (κατά προτίμηση πορτσίνι), μουλιασμένα
σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 1/2 ώρα
• 200 γρ. μεγάλα μανιτάρια
• 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• 1 λίτρο ζωμό κότας
• 30 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
1.  Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζουμί τους.
2.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε ελαφρά.
3.  Ετοιμάζουμε το ζωμό κότας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και το ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
4.  Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και σιγοβράζοντας σε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
5.  Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων