Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Από την Ιταλική κουζίνα, έχουμε αυτή την συνταγή για ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα. Εύκολη και νόστιμη.
Υλικά
• 10. γρ. ξερά μανιτάρια (κατά προτίμηση πορτσίνι), μουλιασμένα
σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 1/2 ώρα
• 200 γρ. μεγάλα μανιτάρια
• 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• 1 λίτρο ζωμό κότας
• 30 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
1.  Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζουμί τους.
2.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε ελαφρά.
3.  Ετοιμάζουμε το ζωμό κότας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και το ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
4.  Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και σιγοβράζοντας σε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
5.  Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων