Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Από την Ιταλική κουζίνα, έχουμε αυτή την συνταγή για ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα. Εύκολη και νόστιμη.
Υλικά
• 10. γρ. ξερά μανιτάρια (κατά προτίμηση πορτσίνι), μουλιασμένα
σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 1/2 ώρα
• 200 γρ. μεγάλα μανιτάρια
• 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• 1 λίτρο ζωμό κότας
• 30 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
1.  Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζουμί τους.
2.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε ελαφρά.
3.  Ετοιμάζουμε το ζωμό κότας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και το ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
4.  Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και σιγοβράζοντας σε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
5.  Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε