Μελιτζανοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ (για 20 κεφτέδες )

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια

½ κ.γ. ζάχαρη

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

30 γρ. κάσιους, καβουρδισμένο και ψιλοσπασμένο

4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κ.γ. φρέσκο λεμονοθύμαρο, ψιλοκομμένο

2 κρόκοι αβγών

100 γρ. κεφαλογραβιέρα

30 γρ. φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη μελιτζάνα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί.

Μεταφέρουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες.

Αλευρώνουμε τους μελιτζανοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν.                          www.tovima.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων