Αύξησαν την περιουσία των Ελλήνων για να πάρουν μεγαλύτερους φόρους!

Κατά 140 δισ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, κατόπιν της επεξεργασίας των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Η αύξηση της ακίνητης περιουσίας προέκυψε μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις αρχές του 2022. Πλέον, η αξία της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν συνολικά 7.206.608 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει εκτοξευτεί στα 761 δισ. ευρώ, από 643 δισ. ευρώ πέρυσι. «Πρωταθλήτρια» είναι η περιοχή της Αττικής, καθώς εκεί βρίσκονται 2.557.631 ιδιοκτήτες ακινήτων, που συγκεντρώνουν πάνω από το 50% της συνολικής αξίας των ακινήτων σε όλη τη χώρα. Σε απόλυτα νούμερα κατέχουν περιουσία που υπερβαίνει τα 403 δισ. ευρώ.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών συμπαρασύρει συνολικά 20 φόρους, από τους οποίους η κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα έσοδα, ενώ μειώνονται και οι δαπάνες του κράτους για κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν ευάλωτα νοικοκυριά (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κ.λπ.), τα οποία θα χάσουν χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς αυξάνεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου τους πάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος. Το «μυστικό» πίσω από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών αποτελεί η απόφαση του οικονομικού επιτελείου να μην τροποποιήσει τα κριτήρια ένταξης σε κοινωνικά επιδόματα, τα οποία έχουν ως «κόφτη» και το ύψος της αντικειμενικής αξίας του δικαιούχου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αναγνώστριας της εφημερίδας από την Πάρο, η οποία επισήμανε στη «δημοκρατία» ότι διαθέτει ένα ακίνητο 103 τ.μ. Η αξία του σπιτιού μετά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών ανήλθε στα 200.000 ευρώ. Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ που έλαβε πριν από λίγες εβδομάδες ήταν «ελαφρύτερο» κατά 50 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, όπως καταγγέλλει, λόγω της αύξησης της αντικειμενικής αξίας στο σπίτι της, δεν είναι πλέον δικαιούχος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, αφού με βάση τη νέα αντικειμενική αξία δεν πληροί τα κριτήρια ένταξης. Μάλιστα, απειλείται να χάσει ακόμα και το επίδομα παιδιού Α21 για τους ίδιους λόγους!    www.newsbreak.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων