σπιτική μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

  • 5- 6 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Σκόρδο τριμμένο κατά βούληση
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    Βήμα 2
    Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήστε στους 180- 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20- 25 λεπτά.
    Βήμα 3
    Βγάλτε από το φούρνο και καθαρίστε την ψίχα από την φλούδα.
    Βήμα 4
    Τοποθετήστε το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα μπολ.
    Βήμα 5
    Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, ρίξτε το στο μπολ με τις μελιτζάνες και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
    Βήμα 6
    Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και δοκιμάστε το αλάτι και το ξίδι. Κατά βούληση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.
    Βήμα 7
    Μπορείτε να προσθέστε, επίσης, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.