ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για όσους
πολίτες λόγω πλειστηριασμών της κατοικίας τους αναγκαστούν εντός των επόμενων μηνών να βρεθούν στο δρόμο επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Κι αυτό διότι από το φθινόπωρο...
ξεκινούν οι πρώτοι πιλοτικοί πλειστηριασμοί των κατοικιών, των οποίων οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο.
Πλειστηριασμοί που θα φτάσουν στην κορύφωσή τους εντός του 2015, με κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε κάτι ανάλογο με την Ισπανία ή τις ΗΠΑ, όταν το 2008 είδαν χιλιάδες πολίτες τους να βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο.
Πιο συγκεκριμένα, παρά τις προδιαγραφές που το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει θέσει στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, ώστε οι πλειστηριασμοί να λαμβάνουν υπόψη τους κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «το 2014 δε θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί», όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, χιλιάδες φαίνεται πως είναι οι συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες και να σώσουν τα σπίτια τους, οι οποίοι ταυτόχρονα χρωστούν στο Δημόσιο (αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες), με αποτέλεσμα τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (κυρίως) και Ανάπτυξης (δευτερευόντως) να μελετούν σχέδιο δράσης. Κι όλα αυτά επειδή είναι ξεκάθαρος πλέον ο φόβος ότι πολλοί θα χάσουν τελικά τα σπίτια τους κι αν δεν υπάρξει άμεση μέριμνα θα βρεθούν άστεγοι στον δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney