Τα «μπράβο» της τρόικας στον Μανιάτη για την «μικρή ΔΕΗ»-Τώρα θέλουν τα δάση και το φυσικό αέριο.

«Μπράβο» για την ψήφιση της «μικρής ΔΕΗ», με τον πραξικοπηματικό τρόπο που αυτό επετεύχθη αλλά και πιέσεις για ταχύτερα βήματα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων και στην προώθηση του δασικού νομοσχεδίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τους εκπροσώπους της Τρόικας.
 
Όπως ανέφεραν παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, μετά τη συνάντηση
με τον κ. Μανιάτη, όλα τα θέματα βρίσκονται σε …καλό δρόμο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν πολλά να γίνουν μετά την ψήφιση της «μικρής ΔΕΗ» (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα), όπως οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, σαν μεταβατική διαδικασία για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και τη μείωση του κόστους. Δηλαδή μετά το ξεπούλημα στον χώρο της ενέργειας η τρόικα βιάζεται μα δει αποτελέσματα και στα ξεπούλημα των δασών, των ακτών, του αέρα που αναπνέουμε και του νερού που πίνουμε…
 
Στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα βρίσκεται επίσης η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, με κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, διαχωρισμό των δικτύων από τις εμπορικές υπηρεσίες και θέσπιση της δυνατότητας επιλογής προμηθευτή από το σύνολο των καταναλωτών.

Πηγή: koutipandoras.gr