Η γερμανική μπότα έγινε σανδάλι. 3 στους 4 εργαζόμενους με μείωση αποδοχών. Εδώ, γιατί στην Γερμανία, οι μισθοί ειναι ουμπερ αλες.

Υποχώρηση των εισοδημάτων τους είδαν 3 στους 4 μισθωτούς μέσα στον τελευταίο χρόνο, 1 στους 3 δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και 4 στους 10 φοβούνται περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, 1 στους 2 μισθωτούς αναγκάστηκε το τελευταίο τρίμηνο να κάνει ανάληψη από τις καταθέσεις του, ενώ 1 στους 5 αναγκάστηκε να δανειστεί. Όπως τόνισε το Ινστιτούτο Εργασίας, παρατηρείται μια εικόνα σημαντικού περιορισμού του εισοδήματος και συνακόλουθα της καταναλωτικής δύναμης των μισθωτών σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ως αποτέλεσμα, οι μισθωτοί σήμερα έχουν μειώσει τις δαπάνες τους τόσο ώστε να καταναλώνουν αυτά που μπορούν και όχι αυτά που θα ήθελαν.
Σημειώνεται πως ο περιορισμός των εισοδημάτων των καταναλωτών έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην αγορά τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.http://olympia.gr