Σέρρες: 30.000 ευρώ πρόστιμο σε 69χρονο που βασάνισε και σκότωσε σκυλάκι

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για βασανισμό που επέφερε το
θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί».
Ο 69χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ
«Θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού και προσθέτει: «ακολουθήσαμε το γράμμα του νόμου, όπου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν4039/12, βεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες στο δήμο Σιντικής, για τον εν λόγω κάτοικο Χαρωπού, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ».
Και άλλες περιπτώσεις κακοποίησης σκύλων
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοντού, επισημαίνει πως σε μια άλλη περίπτωση κακοποίησης ζώου, «ένας 45χρονος δημότης Σερρών, κάτοικος της Κ. Καμήλας, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, το Σεπτέμβριο του 2013, όταν έγινε αντιληπτός από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, να σέρνει, για ώρες, το σκυλί του, δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του». Click4more: Σέρρες: Απόφαση σταθμός για κακοποίηση σκύλου - Ο δράστης έσερνε το άτυχο ζώο με τη μηχανή του! Στον 45χρονο, που δικάστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2014, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα όμως εξαγοράς της ποινής και πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.
(newsit)