Bloomberg: 6 στους 10 αναλυτές βλέπουν τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων μετά από 4ετή «εξορία», δεν έχει πείσει τους οικονομολόγους ότι η χώρα θα μπορέσει να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.
Επικαλούμενο έρευνα που διεξήγαγε ανάμεσα σε οικονομολόγους, το πρακτορείο αναφέρει πως
οι 6 στους 10 που ρωτήθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφεραν ότι η Ελλάδα μάλλον θα χρειαστεί «συμπλήρωμα» στα 240 δισ. ευρώ των δανείων που έχει λάβει έως τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 2010, όταν έκλεισαν οι πόρτες των διεθνών αγορών.
Σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα θα παρουσιάσει δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξεις των 12,6 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο 5,59% από το ιστορικό υψηλό του 44,21% που είχε φτάσει τον Μάρτιο του 2012.

Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα…, ως αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κατ' επανάληψη δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει νέο πακέτο ή άλλα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει: «Ορισμένοι αναλυτές δεν τον πιστεύουν. Η αναλογία εκείνων που δήλωσαν ότι η χώρα θα χρειαστεί νέα βοήθεια δεν άλλαξε από την προηγούμενη δημοσκόπηση του Απριλίου, πριν από την έξοδο της χώρας στις αγορές, την οποία ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών».
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια για να ανακτήσει την ικανότητα ανεξαρτησίας προϋπολογισμού», ανέφερε ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, αρμόδιος στρατηγικής επιτοκίων της βρετανικής Royal Bank of Scotland, ενώ ο Λευτέρης Φαρμάκης, αναλυτής της Nomura International στο Λονδίνο, υποστηρίζει πως «ένα τρίτο πακέτο διάσωσης δεν είναι απαραίτητο και θα είναι πολιτικά 'τοξικό'».
Πηγή: ethnos.gr