Έως και δέκα χρόνια νεότεροι όσοι έχουν σκύλο

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τώρα, οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι ο
σκύλος έχει και την ιδιότητα να σταματάει τη διαδικασία της γήρανσης, κάνοντας το αφεντικό του να δείχνει 10 χρόνια νεότερο!

Το αναζωογονητικό αυτό αποτέλεσμα φαίνεται μάλιστα να μην επηρεάζεται από την απόσταση που διανύουμε καθημερινά μαζί με τον σκύλο μας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Zhiqiang Feng, από το πανεπιστήμιο St. Andrews, δήλωσε: «Αν έχετε σπίτι σας έναν σκύλο, το επίπεδο της σωματικής σας κατάστασης είναι σχεδόν ίδιο με αυτό ενός ανθρώπου 10 χρόνια νεότερου». «Αυτό έχει να κάνει ουσιαστικά με την κίνηση, με το ότι παραμένουμε δραστήριοι», συμπλήρωσε ο ίδιος.


Το να παραμένουμε δραστήριοι σε μεγάλη ηλικία σχετίζεται αποδεδειγμένα με την απομάκρυνση ασθενειών –κυρίως όσων έχουν να κάνουν με μυϊκά προβλήματα ή προβλήματα των οστών.

Ένας σκύλος επηρεάζει θετικά όχι μόνο την σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία του αφεντικού του, τονίζουν οι επιστήμονες. «Συνήθως, οι άνθρωποι που έχουν σκύλο παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης», εξηγεί ο δρ. Feng. «Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του σκύλου και του αφεντικού του ωφελεί γενικά την υγεία».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, «ένας σκύλος μπορεί να μας δραστηριοποιήσει, αλλά και να διευκολύνει μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να ξεπεράσουν πιθανά εμπόδια -μέσω της σωματικής δραστηριοποίησής τους-, όπως η έλλειψη υποστήριξης ή η ανησυχία για την προσωπική τους ασφάλεια.


Πηγή:.top7news.gr/