Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Η κυρία Βούλτεψη θεωρεί ύβρις να ασχολούμαστε όλη μέρα με τις καθαρίστριες

Την αντίθεσή της με την παραμονή των καθαριστριών στο Δημόσιο,
τάχθηκε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΜΕΓΚΑ είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με αυτό το θέμα». Επιπλέον διαχώρισε το ζήτημα των


απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών από τους μισθούς των ενστόλων.
Μιλώντας για το έργο της Τρόικας από εδώ και πέρα, τόνισε πως δε θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση των αλλαγών της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι για την χώρα παραμένουν παρά τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση του κλιμακίου.
Αναφερόμενη στις επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα, η κ. Βούλτεψη είπε πως «κάθε φορά που ερχόταν, δημιουργούταν μια κακή ψυχολογική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία» και αποκάλυψε πως η αξιολόγηση της τρόικας από το Παρίσι αποτέλεσε πρόταση του Πρωθυπουργού.
Για την επιλογή Αβραμόπουλου ως Έλληνα Επιτρόπου, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να στείλει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής για να δείξει πως στηρίζει το νέο «υπουργικό συμβούλιο» της Ευρώπης ενώ διεμήνυσε πως ανεξαρτήτως του χαρτοφυλακίου που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος η Ελλάδα θα έχει οφέλη σε κάθε περίπτωση.
Τέλος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος εξέφρασε την βεβαιότητά της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά, «θα βρεθούν οι βουλευτές για την εκλογή Προέδρου. Υπάρχουν βουλευτές που δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές».http://olympia.gr