Εκθεση σοκ: Το 56% των Ελλήνων φοβάται ότι θα περιέλθει σε καθεστώς ακραίας φτώχειας!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του  Ευρωβαρόμετρου  της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, οι Έλληνες εμφανίζονται οι περισσότερο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι σχετικά με τις προοπτικές της Ε.Ε., καθώς το 56% θεωρεί πως το μέλλον της

Ένωσης θα είναι χειρότερο, σε αντίθεση με τους Μαλτέζους, οι οποίοι με 77% εμφανίζονται οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι.
Σχετικά με την οικονομική κατάσταση τους επόμενους μήνες, η πλειοψηφία των Γάλλων (60%), των Κυπρίων (59%) και των Ελλήνων (57%) θεωρούν πως θα χειροτερέψει, ενώ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θεωρεί πως τα πράγματα θα εμφανίσουν σταδιακή βελτίωση.
Οι Έλληνες, μαζί με τους Βούλγαρους και τους Ούγγρους, κρίνουν την ποιότητα ζωής τους ως «κακή», με τους Έλληνες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση από την προηγούμενη έρευνα κατά 13%.
Πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και στο ερώτημα για τον κίνδυνο να έρθουν αντιμέτωποι οι πολίτες της με την ακραία φτώχεια, καθώς το 56% των Ελλήνων πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν σε επίπεδο ένδειας τους επόμενους μήνες.
Τέλος, οι Έλληνες εμφανίζονται ανάμεσα στους Ευρωπαίους που θεωρούν πως η γνώμη τους δεν μετράει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με το 74% να συμμερίζονται αυτήν την άποψη. http://olympia.gr/