Αυξήσεις ΔΕΗ μέσα στο καλοκαίρι υπό τις πιέσεις της τρόικας...

Καλοκαιρινές αυξήσεις 20% στο ηλεκτρικό ρεύμα θα κληθούν να
πληρώσουν αναδρομικά από 1ης Ιουλίου πάνω από 2,5 εκατ.νοικοκυριά με χαμηλή τετραμηνιαία κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες.

 Οι αυξήσεις, τις οποίες ζήτησε και η τρόικα κατά τη χθεσινή συνάντηση με...
τη διοίκηση της ΔΕΗ, θα επηρεάσουν μεταξύ άλλων καταναλωτές που ζουν μόνοι (φοιτητές, μονογονεϊκές οικογένειες), ηλικιωμένους, αλλά κυρίως θα αυξήσει το κόστος ηλεκτροδότησης για τις εξοχικές κατοικίες και τα διαμερίσματα τα οποία μένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τη γλιτώνουν οι αγρότες, των οποίων το ξεκαθάρισμα του μητρώου και οι ανατιμήσεις των τιμολογίων έχουν πάρει παράταση για το 2015.

Παράλληλα μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκύψουν και νέες επιβαρύνσεις, αυτή τη φορά και για τους 7,5 εκατ. καταναλωτές ρεύματος, μέσω της αύξησης των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι οποίες χρηματοδοτούν το κόστος ηλεκτροδότησης των μη διαδυνδεδεμένων νησιών (1,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2012-2013), το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (48,25 εκατ. ευρώ) καθώς και τα ειδικά τιμολόγια όπως των πολυτέκνων (22,4 εκατ. ευρώ).http://nonews-news.blogspot.gr