Άνεργοι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα...Τελευταία μεταξύ 31 χωρών η Ελλάδα

Άνεργοι είναι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ 31 κρατών ως προς τον...

δείκτη απασχόλησης.

Σύμφωνα με έρευνα του TheKnowledgeAcademy.com, που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, η Ελλάδα με ποσοστό 50,5% βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας των 31 χωρών, μετά τις Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και Βουλγαρία με ποσοστά 52%, 66,3%, 67,3% και 70,2% αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι Ισλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία και Γερμανία βρίσκονται στις πέντε κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

«Η ιστοσελίδα, που εξειδικεύεται σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, αποφάσισε να διερευνήσει το ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων αποφοίτων σε ολόκληρη την Ευρώπη - επεξεργαζόμενη τα τελευταία στοιχεία της Eurostat - για να διαπιστώσει ποιες χώρες είναι οι καλύτερες και σε ποιες θα έπρεπε, ίσως, οι ενδιαφερόμενοι να το ξανασκεφτούν», σημειώνουν οι αναλυτές της έρευνας.

Και προσθέτουν: «Σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ισπανία, περίπου το 30% των αποφοίτων δεν έχει δουλειά. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες άλλες στις οποίες η εξεύρεση εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στην Ιταλία και στην Ελλάδα, για παράδειγμα σχεδόν το 50% των πτυχιούχων είναι άνεργο»...            

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων