Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ναι, είσαι μισογύνης...

Κάθομαι τώρα εγώ και διαβάζω το ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου, τη δημοσκόπηση «Parlemeter 2019», που καταδεικνύει ότι η υποστήριξη των...

πολιτών υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εδραιωθεί σε υψηλό επίπεδο, καθώς σχεδόν έξι στους δέκα Ευρωπαίους συνεχίζουν να είναι υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στην Ε.Ε.

Κομπλέ με Ελλάδα μέσα, όπου δηλώνουν οι συμπατριώτες μας πως πρέπει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια, να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων, να επενδύσει σε υψηλής ποιότητας παιδεία για τα παιδιά μας, να καθορίσει τις κατάλληλες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων και φυσικά να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διπλάσιοι Έλληνες και Ελληνίδες το ζητάνε αυτό σε σχέση με τους λοιπούς Ευρωπαίους και Ευρωπαίες και λογικό το βλέπω ρε φίλε. Άλλο να έχεις γείτονα τον Ελβετό και τον Πορτογάλο κι άλλο τον Ταγίπ με τη μαχαίρα στα δόντια που όλο ζητάει και ξαναζητάει και τελειωμό δεν έχει στις απαιτήσεις του…

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι μια απάντηση χωμένη κάπου στο σωρό, μια απάντηση που περνάει απαρατήρητη και χρειάστηκε το γερακίσιο μάτι του ρεπόρτερ Ξανθάκη για να την ξετρυπώσει. Είναι εκεί που λέει «Αξίες και προτεραιότητες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατά τη γνώμη σας ποιες από τις ακόλουθες αξίες πρέπει να υπερασπιστεί κατά προτεραιότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;» Κι έχει μέσα Ελευθερία του λόγου, έχει προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παγκοσμίως, έχει Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, έχει Προστασία μειονοτήτων κλπ. κλπ.
Όπου είναι το «ναι» το ελληνικό υψηλότερο από το μέσο όρο σε μια σειρά από περιπτώσεις, ιδίως στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, πράγμα σχετικώς κατανοητόν για μια φυλή που όλο γκρινιάζει για το πόσο δεν τη σέβονται η συνεταίροι της.
Αλλά, υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σε ποσοστό 38 % λένε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Στις δικές μας τις απαντήσεις, το ποσοστό στη συγκεκριμένη κατηγορία πέφτει στο μόλις 20 %.

Σχεδόν στο μισό δηλαδή, σε σχέση με τους άλλους πολίτες της γηραιάς ηπείρου.

Το ξαναγράφω: 38 % υπέρ της Ισότητας ανδρών και γυναικών οι λοιποί Ευρωπαίοι, μόλις 20 % εμείς!

Και αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό που κατατάσσει την Ισότητα στα «ασήμαντα» της έρευνας, στο ίδιο επίπεδο με τον «Διάλογο μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών»;
Είναι που την έχουμε κατακτήσει στην Ελλαδάρα και δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε άλλο το θέμα; Είναι που η ισότητα έχει μπει στην καθημερινότητά μας και την καθορίζει και οι άντρες με τις γυναίκες συμβιώνουν αρμονικά;

Ή μήπως δεν μας νοιάζει διόλου το θέμα, δεν μας απασχολεί, γραμμένο το έχουμε και αυτό και τα θηλυκά και τα συμπαρομαρτούντα όλα;
Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής και κάνει την εμφάνισή της συχνά πυκνά στο αστυνομικό δελτίο. Η Ελλάδα του 2019 ακόμη δεν μπορεί ν’ αντέξει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες πρέπει να στέκουν στο ίδιο σκαλί και να μην χωρίζονται από άβυσσο. Και το δείχνει πολύ χαρακτηριστικά σε μια έρευνα ξεκάθαρη, που δεν έχει πάει βόλτα για κομματικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Τροφή για σκέψη και την επόμενη φορά που θ’ ακούσετε για γυναικοκτονία, θυμηθείτε την «Parlemeter 2019». Η γλώσσα τη αλήθειας είναι πικρή, αλλά δεν είναι τσίγκινη…

Xρήστος Ξανθάκης


Πηγή: Newpost

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.