Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Υλικά

  • 1.200 γρ. αλεύρι
  • 600 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αμύγδαλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη)
  2. Παράλληλα, χονδροκόβετε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο.
  4. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  5. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
  7. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάτε στην άχνη.
  8. Τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.               www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων