Νέους εκβιασμούς καθαριστριών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Υπεύθυνες δηλώσεις διακινούνται αντί για συμβάσεις από φορείς και εργολαβίες καθαριότητας με διάφορες παραλλαγές σε πολλούς εργασιακούς χώρους, σε νοσοκομεία, σε δημόσιους οργανισμούς, σύμφωνα με την πανελλαδική γραμματεία εμπορίου-υπηρεσιών του ΠΑΜΕ που ζητά να
τερματιστεί η συνολική ομηρία και η απληρωσιά των εργαζομένων.
Η γραμματεία καταγγέλλει πως καθαρίστριες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας κλήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με χρονικό περιθώριο λίγες ώρες, προκειμένου να διατηρήσουν την εργασίας τους.
«Είναι το επίσημο καθεστώς γαλέρας! Υπεύθυνη δήλωση για παράταση εργασίας και παράλληλα αποποίηση εργασιακών δικαιωμάτων!» σχολιάζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως ντύνουν «τις κακοπληρωμένες θέσεις ομηρίας, με υπεύθυνες δηλώσεις και εκβιασμούς» και καταδικάζει το «συνολικό αίσχος στον κλάδο της καθαριότητας που ακουμπά όλους τους κλάδους. Από τα σχολεία και τα νοσοκομεία ως τις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεταφορές».
Στο κείμενο επισημαίνεται πως «την ίδια στιγμή, οι καθαρίστριες στον ΟΣΕ σε όλη τη χώρα παραμένουν απλήρωτες για μήνες και μέσα στις γιορτές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός».
Στο θέμα αναφέρθηκε και χθες η «Εφ.Συν.» με δημοσίευμα στο οποίο εργαζόμενες, που απασχολούνται κυρίως με δίμηνες συμβάσεις και βιώνουν έναν διαρκή εκβιασμό ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους, καταγγέλλουν πως μόνο από το 2019 τους οφείλονται δεδουλευμένα τουλάχιστον από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο και το μισό επίδομα αδείας.    www.efsyn.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο «πράσινο ξέπλυμα»

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Διεθνή καριέρα για το ρεβίθι βλέπει μία νέα γεωπόνος

Γύρω από τα 1,60 ευρώ για πρόβειο και 1 στο γίδινο η νέα βάση τιμών

Ρωσικά ΜΜΕ: Τεμπέλα η Ελλάδα «τιμωρεί» τους ρώσους τουρίστες που πάνε στην Τουρκία

ζώδια Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Δία

Το ζήσαμε κι αυτό...ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοίμασε εκπομπή για τον εαυτό του

Στεγαστική κρίση σε εξέλιξη...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων