ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Περνάγανε οι Έλληνες τα σύνορα, φουλάραν με βενζίνα το Ι.Χ. και επέστρεφαν. Τρία τσιγάρα δρόμος. Γιατί; Επειδή νόμιμα, όχι λαθραία, αγοράζανε πολύ φτηνά σε βουλγάρικο βενζινάδικο. Τώρα, ισχύει απαγόρευση ''εισαγωγής'' .....
οινοπνευματωδών από την Βουλγαρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα. Μέχρι δέκα λίτρα ουϊσκυ, π.χ.
Γιατί η βενζίνα είναι πιο φτηνή ένα ολόκληρο ευρώ στην Βουλγαρία; Μάλλον το σωστό ερώτημα είναι γιατί στην Ελλάδα η βενζίνα κοστίζει ένα ευρώ περισσότερο το λίτρο, σε σύγκριση με την γειτονική Βουλγαρία.
Μπαίνει σε βουλγάρικο σούπερμάρκετ ο Έλληνας τουρίστας και αγοράζει φιρματο ουίσκυ, φτηνό ή ακριβό, στη μισή τιμή, τουλάχιστον. Γιατί το ίδιο μπουκάλι να πουλιέται στην Ελλάδα περισσότερο από τη διπλάσια τιμή που ισχύει στην Βουλγαρία. Επειδή το ελληνικό κράτος φορολογεί... διαφορετικά. Ανελέητα, δηλαδή.
Και φτάσαμε να γίνεται έλεγχος των Ι.Χ. στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Και ο μπάτσος με το γνωστό ελληνικό ύφος να ρωτάει τον πατριώτη: Καπνίζεις; Πίνεις; Πόσα μπουκάλια έχεις στο πορτ- μπαγκαζ; Μήπως μου λες ψέμματα, και άνοίξω βαλίτσες και ένα ένα τα μπογαλάκια σου...
Για να πάει κάποιος οδικώς στην Βουλγαρία από την Αθήνα θα πληρώσει 12 σταθμούς διοδίων. Στην Βουλγαρία δεν υπάρχουν διόδια. Πουθενά. Από όποια πολη περάσεις, όπου κι αν ταξιδεύσεις. Υπάρχει ένα τέλος, βινέτκα το λένε, που το πληρώνει ο Βούλγαρος γιωταχής και κυκλοφορεί όπου γουστάρει αν θέλει να ταξιδεύσει στην επαρχία. Αν θέλει να μετακινηθεί εκτός πόλεως όπου κατοικεί. Πόσο κοστίζει η βινέτκα; Πενήντα ευρώ για ολόκληρο το χρόνο. Δέκα έξι ευρώ για ένα μήνα, επτάμισυ ευρώ το σαββατοκύριακο. Η ημέρα με τη νύχτα με την Ελλάδα.
http://www.apodytiriakias.gr/

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων