Σοκαριστική έρευνα για το πόσο πλαστικό τρώμε από το φαγητό μας!

Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα για το πόσο πλαστικό τρώμε από το φαγητό μας, ωστόσο, πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο ......
ανησυχητικά, καθώς το πλαστικό έχει εισβάλει στα περισσότερα τρόφιμα της καθημερινότητάς μας.
Ο μέσος άνθρωπος από τα φαγητά που τρώει στην καθημερινότητά του, καταναλώνει μία πλαστική κρεμάστρα κάθε μήνα, όπως αναφέρει έρευνα της World Wildlife Fund (WWF). Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα καταναλώνουμε πέντε γραμμάρια πλαστικού κάθε εβδομάδα, δηλαδή, σαν να λέμε μία πιστωτική κάρτα! Σύμφωνα με τη WWF τρώμε 100.000 μικροπλαστικά κάθε χρόνο!
Τι είναι, όμως τα μικροπλαστικά;
Τα μικροσπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που έχουν εισέλθει στο περιβάλλον, καθώς ξεκόβονται από μεγαλύτερα πλαστικά – καταλήγοντας στο φαγητό μας, στο νερό και στον αέρα που αναπνέουμε. Ταυτόχρονα, ορισμένα κοινά τρόφιμα και ποτά, καθώς και καλλυντικά και άλλα προϊόντα, που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας τα εμπεριέχουν.
Ας είμαστε, έτσι λοιπόν, όλοι λίγο πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον, καθώς μικρές αλλαγές είναι αρκετές για να φέρουν μία νέα τάξη πραγμάτων. Σκεφτείτε, ότι:
* Ένα ανακυκλωμένο γυάλινο μπουκάλι θα εξοικονομήσει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει έναν υπολογιστή για 25 λεπτά.
* Για την ανακύκλωση χαρτιού απαιτείται 70% λιγότερη ενέργεια, σε αντίθεση με τη δημιουργία από το μηδέν.
* Το 80% των οικιακών απορριμμάτων που πετάμε θα μπορούσε εύκολα να ανακυκλωθεί ή να λιπασματοποιηθεί.
* Και τέλος, αν όλα τα κουτιά από κασσίτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακυκλώνονταν, θα χρειαζόμασταν 14 εκατομμύρια λιγότερα απορρίμματα.
Λίγη παραπάνω προσοχή στην καθημερινότητά μας και θα έχουμε και ποιοτικότερα γεύματα στο τραπέζι μας.
olivemagazine.gr