Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυρίαρχος ο Μπόρις Τζόνσον «ορίζει» πλέον το παιχνίδι! Οι λαοί της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη στο διευθυντήριο των Βρυξελλών

Σαρωτική υπήρξε η νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις Βρετανικές εκλογές όπως προέβλεπε κάθε τίμιος ανεξάρτητος παρατηρητής. Πλέον ένας ..
πατριωτικός άνεμος σαρώνει την Ευρώπη και απειλεί το αυταρχικό διευθυντήριο των Βρυξελλών καθώς οι λαοί της Ευρώπης γυρίζουν την πλάτη στο σχέδιο της ομοσπονδοποίησης. Πίσω από την μεγάλη νίκη του Τζόνσον έρχεται ο Σαλβίνι και ακολουθούν η Λεπέν, το VOX στην Ισπανία και έπεται συνέχεια καθώς φαίνεται ότι το  αίτημα επιστροφής στην Ευρώπη των πατρίδων είναι παντού το κοινό χαρακτηρηστικό.
Δεν χρειάζονταν ειδικές γνώσεις ιστορίας, εθνολογίας και ψυχολογίας για να καταλάβει κανείς ότι ο Βρετανικός λαός είχε αγανακτήσει με τις προσπάθειες κάποιων κύκλων να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του για BREXIT.Οι Βρετανοί αντιθέτως με εμάς είναι σοβαροί άνθρωποι. Η Βρετανία είναι χώρα με θεσμούς εκατοντάδων ετών. Θεσμούς που σέβονται άπαντες. Δεν μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Βρετανικού λαού να ανατραπεί επειδή έτσι αρέσει στους κύκλους των Βρυξελλών.
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Ναι, έπεσε πολύ χρήμα για να ανατραπεί το αποτέλεσμα του 2016. Ναι, επιστρατεύθηκαν όλα τα μέσα αλλά όλοι και όλα κόλλησαν στην αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου. Ο τύπος με το περίεργο μαλλί λοιδωρήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος με εξαίρεση ίσως τον πρόεδρο Τράμπ.
Ο Μπόρις ωστόσο έμεινε σταθερός και ανταμείφθηκε γι αυτό με μια σαρωτική νίκη για την οποία παραμιλάει ολόκληρη η Ευρώπη. Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον πηγαίνει στην βασίλισσα να λάβει  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Την ίδια ώρα ο τύπος στην Βρετανία εμφανίζεται διχασμένος όπως ήταν αναμενόμενο αντιμετωπίζοντας το σαρωτικό αποτέλεσμα είτε ως χριστουγεννιάτικο εφιάλτη( Daily Miror) είτε ως Αυγή της Βρετανίας(Daily Mail). Για μεγάλη νίκη των συντηρητικών κάνουν λόγο οι  Financial Times, με υπότιτλο «Οι Συντηρητικοί καταγράφουν μεγάλα κέρδη σαρώνοντας παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών». 

Συγχαρητήρια από Τραμπ

«Ο θριαμβευτής Μπόρις χαιρετίζει τη σαρωτική νίκη που του δίνει τη δύναμη να ολοκληρώσει το Brexit καθώς ο συντετριμμένος Κόρμπιν παραιτείται», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun. «Ο Τζόνσον οδεύει προς σαρωτική νίκη στις εκλογές», είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Times, με υπότιτλο «ο Κόρμπιν παραδέχεται την ήττα καθώς ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την “ισχυρή εντολή για την ολοκλήρωση του Brexit»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τράμπ ήταν ο πρώτος που απέστειλε συγχαρητήρια στον νικητή Μπόρις Τζόνσον. «Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον για αυτή τη μεγάλη ΝΙΚΗ», έγραψε στο τουίτερ, συνεχίζοντας : «Η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα είναι πλέον ελεύθερες να συνάψουν μια τεράστια, νέα, εμπορική συμφωνία μετά το BREXIT. Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικερδής από οποιαδήποτε θα μπορούσε να συνάψει με την ΕΕ. Μπράβο Μπόρις!»
Τα πράγματα ωστόσο δεν θα είναι εύκολα για τον θριαμβευτή Τζόνσον. Ήδη αναπτύσσονται αποσχιστικές τάσεις κυρίως στην Σκωτία όμως όπως και να έχει σήμερα είναι μια μέρα θριάμβου γι αυτόν.
Μένει να δούμε τις επίσημες αντιδράσεις της Ευρώπης σήμερα στην σύνοδο κορυφής και πως θα υποδεχτεί ο Ευρωπαϊκό τύπος την νέα αντισυστημική σφαλιάρα.Και βεβαίως μένει να τσεκάρουμε μούτρα και αντιδράσεις έγκυρων Ελλήνων αναλυτών που μέχρι τελευταία στιγμή έκαναν λόγο για μικρή έως ελάχιστη διαφορά και για ψαλίδα που κλείνει. Έγκυροι όπως πάντα ,έχουν άλλωστε πετύχει διάνα τόσες φορές τα τελευταία χρόνια…
Ενδιαφέρον επίσης θα έχει να μας εξηγήσουν οι έγκυροι αναλυτές πως συνέβη και ο Κόρμπιν έχασε παραδοσιακά κάστρα των εργατικών παρόλο που υποσχέθηκε επέκταση παροχών και βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας.
Επίσης θα έχει ενδιαφέρον το πως θα εξηγήσουν οι έγκυροι αναλυτές το γεγονός ότι η αριστερά παντού στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα φυσικά- εμφανιζόταν ενωμένη εναντίον του Τζόνσον και του Brexit.
Εμείς βεβαίως από την μεριά μας γνωρίζουμε την απάντηση: αυτό που ενοχλεί την αριστερά είναι η αναβίωση του έθνους κράτους  και όχι το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Η αριστερά βρίσκεται για ακόμη μια φορά αντίθετη με τους λαούς, αντίθετη με την εργατική τάξη στο πλευρό των ελίτ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση.
www.newsbreak.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;

Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Τι να κάνετε εάν η γάτα σας νιαουρίζει τη νύχτα

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε;

Τυρί φέτα – Προβληματισμός για τα κρούσματα νοθείας

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται το πλέον εμβληματικό ελληνικό προϊόν, η φέτα. Τα κρούσματα νοθείας που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τους τελευταίους μήνες με διακίνηση προϊόντων –

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...

Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».....