Νόστιμη ψαρόσουπα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ψάρι για ψαρόσουπα (πέρκα)
  • 300 γρ. ρύζι
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές ντοματοπολτέ
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα το πράσο και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτετε το ντοματοπολτό και τις ντομάτες.
  3. Κατόπιν, προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να βγάλει το άρωμα του.
  4. Προσθέτετε αρκετό ζεστό νερό και μετά τις πατάτες, το σέλινο και το καρότο.
  5. Μόλις τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, βάζετε στη σούπα το ψάρι.
  6. Προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
  7. Φροντίζετε να έχει πάντα αρκετό νερό.
  8. Στο τέλος βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιών.                     www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων