Αλμυρό κέικ με ελιά και μπέικον

Υλικά για 4 άτομα

  • 15 ml λευκό κρασί
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. γαλοπούλα
  • 100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αυγά και το αλάτι.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά.
  4. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές.
  5. Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.                      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων