2 Δεκεμβρίου 2019

Έρχονται αλλαγές στους λογαριασμούς των κινητών...

Μέσα στον Δεκέμβριο πρόκειται να ανακοινωθεί το σχέδιο για έμμεσες μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και αύξηση των...


προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης.

Το σχέδιο βρίσκεται σε επεξεργασία και έρχεται έπειτα από παραίνεση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για μειώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσμευση των εταιρειών στον εξορθολογισμό των τιμολογίων προς τα κάτω. 

Όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε µια οριζόντια μείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδομένου ότι πρόκειται για µια αυτορρυθµιζόµενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιµο ζήτηµα του ανταγωνισµού και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Ωστόσο, θα αποτελέσει μια ανάσα για τους καταναλωτές, που είτε θα µειώνει το τελικό ποσό που πληρώνουν οι συνδροµητές κάθε µήνα, είτε θα πολλαπλασιάζει τις παρεχόµενες υπηρεσίες και κυρίως τη χρήση δεδοµένων µε την ίδια χρέωση. .

Παράλληλα, τα ζητήµατα µείωσης της υψηλής φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία δεν λύθηκαν µε το φορολογικό νοµοσχέδιο και σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση παραδέχεται ότι πράγµατι οι φόροι είναι υψηλοί...

Με πληροφορίες από Έθνος