Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πίεση : Φυσικοί τρόποι για να την «ρίξετε»

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες. Αν και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν την αφήσουμε ανεξέλεγκτη, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τη μειώσουμε χωρίς να χρειαστεί να λάβουμε αγωγή. Φυσικά, θα πρέπει πάντα να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μας,
που είναι και ο μόνος που μπορεί να αξιολογήσει αν μπορούμε όντως να αποφύγουμε τα φάρμακα.

Φυσικοί τρόποι να ρίξετε την πίεσή σας

Χάστε βάρος

Τα επιπλέον κιλά δεν συνεπάγονται και χειρότερη υγεία. Ωστόσο, αν συμβαίνει να συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλιάς, έχουν την τάση να αυξάνουν την αρτηριακή μας πίεση.             

Ασκηθείτε

Οι υγιείς άνθρωποι χρειάζονται κατά μέσο όρο 150 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα. Αν, όμως, αντιμετωπίζετε προβλήματα υψηλής πίεσης, καλό είναι να προσπαθήσετε να αφιερώνετε τα 40 από αυτά σε πιο έντονες μορφές εκγύμνασης. Το κυριότερο από όλα, πάντως, είναι η συνέπειά σας.

Μειώστε το αλάτι

Η ενδεδειγμένη ημερήσια δόση αλατιού είναι ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. Ναι, ξέρουμε ότι είναι ελάχιστο, όμως αν θέλετε να δείτε την πίεσή σας να πέφτει, θα πρέπει να το μειώσετε ακόμη περισσότερο.

Επενδύστε στα προβιοτικά

Σύμφωνα με έρευνες, όταν καταναλώνουμε περισσότερα προβιοτικά, ενδέχεται να δούμε την πίεσή μας να μειώνεται. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να επιμείνετε για περισσότερους από δύο μήνες σε αυτή τη διατροφική επιλογή ώστε να υπάρξει διαφορά. Μην περιμένετε θεαματικές διαφορές, όμως να θυμάστε ότι αυτά τα καλά βακτήρια παίζουν ευεργετικό ρόλο για τη γενικότερη υγεία της καρδιάς σας.

Αποφύγετε το έτοιμο φαγητό

Ακόμη και τα εστιατόρια που παρασκευάζουν φαγητό από ποιοτικά υλικά έχουν την τάση να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες αλατιού και υλικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το δεύτερο είναι και η μεγαλύτερη παγίδα, καθώς δεν μεταφράζεται πάντα σε ένα αλμυρό γεύμα. Όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο, αποφύγετε τα αλμυρά υλικά, όπως τα τυριά, και ζητήστε να σας σερβίρουν την σάλτσα ξεχωριστά για να έχετε έλεγχο της ποσότητας που χρησιμοποιείτε.

Μείνετε ενήμερη

Φροντίστε να μετράτε συχνά την πίεσή σας μόνη στο σπίτι ή σε κάποιο γειτονικό φαρμακείο. Φυσικά, η μέτρηση δεν πρόκειται να την μειώσει ως δια μαγείας, όμως έχοντας επίγνωση της κατάστασής σας μπορείτε να διατηρήσετε καλύτερο έλεγχο. Άλλωστε, αν περιμένετε να μετρηθείτε αποκλειστικά από τον γιατρό σας, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ακριβή, για παράδειγμα εξαιτίας του άγχους σας για την κατάσταση της υγείας σας. Ταυτόχρονα, η παρακολούθηση της πίεσής σας σε τακτική βάση ίσως σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπής στις σωστές επιλογές.

Κόψτε το κάπνισμα

Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται για λίγο μετά από κάθε τσιγάρο, όμως μετά από λίγο επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα. Φυσικά, το κάπνισμα βλάπτει με πολλούς άλλους τρόπους την υγεία της καρδιάς, όμως έχει έμμεση επίδραση και σε αυτό το κομμάτι. Το χρόνιο κάπνισμα αποδυναμώνει τους γευστικούς κάλυκες, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε περισσότερο αλάτι για να βρούμε νόστιμο το φαγητό μας.

Μειώστε τα συσκευασμένα τρόφιμα

Τα συσκευασμένα προϊόντα σε κονσέρβες, τα έτοιμα ντρέσινγκ, το ψωμί, τα δημητριακά και τα αλλαντικά ενδέχεται να ευθύνονται για την πλειοψηφία του νατρίου που φτάνει στον οργανισμό σας. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε ή φροντίστε να διαβάζετε προσεκτικά τα συστατικά των προϊόντων πριν τα αγοράσετε.

Χαλαρώστε

Το άγχος είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μας ανεβάζουν την πίεση – εξ ου και η γνωστή φράση. Κάντε διαλογισμό, διαβάστε ένα βιβλίο, βγείτε για έναν όμορφο περίπατο, γελάστε ή χαλαρώστε στην αγκαλιά του συντρόφου σας, και η καρδιά σας θα σας ευγνωμονεί.

Μην ξεχνάτε την ενδυνάμωση

Το cardio είναι η καλύτερη άσκηση για την υγεία της καρδιάς μας, όμως αν το συνδυάσουμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης (για παράδειγμα με μια προπόνηση με βάρη), ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Παλιότερα, υπήρχε ο μύθος ότι τα βάρη αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, στην πραγματικότητα όμως ατό συμβαίνει για λίγη ώρα μετά την προπόνηση.

Μειώστε το αλκοόλ

Η συντηρητική κατανάλωση αλκοόλ (ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες) μπορεί να μειώσει την πίεσή μας. Όμως αν το παρακάνουμε, σταδιακά οδηγούμαστε στην υπέρταση.       www.in.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.